Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zona Metropolitana Constanta primeste finantare UE de 90 milioane euro (video)

ro

23 Jul, 2010 01:25 6281 Marime text
zona_metropolitana_1_.jpgZona Metropolitană Constanţa va primi de la Uniunea Europeană (UE) 90 de milioane de euro pentru proiecte.

zona_metropolitana_2_.jpgPolul Naţional de Creştere Zona Metropolitană Constanţa este un proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, care cuprinde 14 localităţi şi care are 500.000 locuitori. Astfel, este a doua aglomeraţie urbană după Bucureşti. Proiectele care urmează a fi implementate în următorii ani au menirea de a reduce discrepanţele dintre localităţi, cele rurale şi cele urbane.

evacuare_cu_scandal_3_.jpgZilele acestea, la Constanţa are loc prezentarea acestui Pol Naţional şi se doreşte avizarea de către Comitetul de Management pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale a sPlanului Integrat de Dezvoltare al Zonei Metropolitane Constanţa şi a listei de proiecte prioritare.

Astfel, se va deschide finanţarea unor proiecte de strictă necesitate pentru dezvoltarea Zonei, precum restaurarea centrului istoric al municipiului Constanţa, modernizarea infrastructurii publice din staţiunea Mamaia, lărgirea drumului Mamaia-Năvodari, construirea Rivierei Tomis. Valoarea totală a acestor proiecte ce urmează a fi implementate este de 90 milioane euro.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii