Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pelican rănit, salvat de Echipajul de Intervenţie şi Salvare a Animalelor

ro

23 Apr, 2011 02:47 3022 Marime text

pelican.jpgNici nu a fost bine înfiinţat Echipajul de Intervenţie şi Salvare a Animalelor Sălbatice Aflate în Dificultate, că a şi apărut primul caz. Gospodăria unui localnic din satul Dulceşti a fost „vizitată" joi de un pelican care nu putea zbura, fiind rănit la o aripă. Echipajul de Intervenţie şi Salvare a Animalelor a ajuns la faţa locului, unde a găsit un exemplar din specia pelican comun (pelecanus onocrotalus), care prezenta o fractură deschisă a aripii stângi, cel mai probabil produsă prin împuşcare.

pelican1.jpgDeoarece pasărea are nevoie de îngrijire de lungă durată şi este posibil ca după vindecare să nu mai poată zbura, a fost transportată la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. În urma acordării primului ajutor, starea pelicanului s-a îmbunătăţit. „Demersul organizaţiei noastre este susţinut până în prezent doar de membrii Oceanic-Club. Alături de contribuţia directă a membrilor organizaţiei noastre şi a sponsorilor tradiţionali este nevoie de implicarea mai multor susţinători. Abonaţii reţelei de telefonie Vodafone pot susţine acest demers al organizaţiei noastre, trimiţând un SMS cu textul DELFIN la 8880. Valoarea mesajului este de 3 euro şi include toate taxele.

pelican2.jpgDe asemenea, până pe 15 mai puteţi redirecţiona 2% din impozitul pe venit pe care îl datoraţi statului completând formularul 230 cu datele organizaţiei noastre: SEOPMM Oceanic Club, CUI: 14503924; IBAN: RO 06 BTRL 0140 1205 7024 90XX şi trimiţându-l însoţit de fişa fiscala eliberată de angajatorul dumneavoastră către administraţia financiară de care aparţineţi", a precizat directorul Oceanic Club, Răzvan Popescu Mirceni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii