Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târgul pasionaţilor de trecut şi istorie Timbre, cărţi, tablouri, bijuterii, obiecte de mobilier, expuse la Constanţa (galerie foto)

ro

18 Aug, 2012 01:00 5361 Marime text
06targcolectionari.jpgMonede antice de peste două mii de ani, ceasuri de perete sau de masă, bijuterii vechi, săbii, pumnale, covoare ţesute manual, vechi de peste 150 de ani, timbre, cărţi vechi, tablouri şi obiecte de mobilier şi zeci de alte obiecte sunt expuse, timp de trei zile, în piaţa Ovidiu din municipiul Constanţa.

Gabriel-Octavian Nicolae, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor, colecţionar cu state vechi şi organizator al târgului, se declară bucuros că se menţine această tradiţie. „Am ajuns la cea de-a XX-a ediţie a târgului. Are peste 100 de colecţionari din Constanţa, Oradea, Timişoara, Bucureşti, Cluj, Braşov, Sibiu, Petroşani, Hunedoara, Deva, Miercurea Ciuc, Brăila. La astfel de târguri participă şi colecţionari care nu expun, vin doar pentru a face anumite schimburi. Este mult mai convenabil să faci un schimb, să-ţi aduci ceva nou la colecţia ta", ne-a povestit Gabriel-Octavian Nicolae. Târgul din faţa Muzeului de Istorie şi Arheologie Naţională este al pasionaţilor, este un târg al celor care refac istoria prin obiectele adunate.

O carte din anul 1700 ajunge la şi 2.500 de euro

targcolectionari2.jpgPrintre obiectele expuse la târg am descoperit un covor ţesut manual în anul 1880, care costă 150 de euro, un ceas baroc vienez din anul 1890, al cărui preţ se ridică la 1.700 de lei, un samovar de 150 de euro şi o ladă de zestre din anul 1900. Printre obiectele expuse am găsit şi căşti din cel de al doilea război mondial, săbii, pumnale şi iatagane turceşti, statuete din bronz şi scrumiere. „Pasiunea pentru filatelie şi pentru vederi o am din copilărie, când am primit cadou nişte timbre. De atunci a început totul. Acum am o colecţie impresionantă. Am participat la zeci de expoziţii naţionale şi internaţionale de filatelie. Colecţionez şi insigne, vederi", ne-a povestit Alin, unul dintre participanţii la târg. Doamnele pot găsi la standurile colecţionarilor inele, cercei, brăţări, lănţişoare de argint sau aurite, pentru toate gusturile şi buzunarele.

Trei zile de foc pentru colecţionari

Târgul Colecţionarilor, eveniment cu tradiţie la malul mării, organizat de Asociaţia Filateliştilor „Tomis" şi de Clubul „Simion Tavitian", poate fi vizitat până duminică, în intervalul orar 09.00 - 24.00. Târgul Colecţionarilor se va desfăşura concomitent cu prima ediţie a Festivalului Antic Tomis, eveniment organizat de vineri până duminică de Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării şi Groove Hour în faţa Edificiului Roman cu Mozaic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii