Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr afacerist, acuzat de ucidere din culpă

ro

17 Nov, 2010 02:18 6653 Marime text
cap_4.jpgAncheta penală a durat mai mult de cinci ani

Laurenţiu Alin Marinescu este judecat pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta şi au întocmit rechizitoriul în care îl incriminează pe Marinescu, în vârstă de 26 de ani.

Sogunu_tribunal_sala_de_judecata_15.jpgNu este însă de trecut cu vederea faptul că ancheta penală a durat mai bine de cinci, timp în care s-a dispus efectuarea mai multor expertize. În cele din urmă, dosarul a fost trimis în instanţă, iar Laurenţiu Marinescu este judecat pentru uciderea unui pieton într-un accident rutier, petrecut în urmă cu mai bine de cinci ani pe bulevardul Ferdinand, în faţa magazinului Dioda. Totodată, tânărul este acuzat şi de vătămare corporală, produsă tot din culpă. În proces, Doina Carmen Vişu şi Sevastian Ioniţă, rudele victimei tânărului Marinescu, s-au constituit părţi civile, solicitând daune morale, dar şi materiale de la acesta. Ieri, la Judecătoria Constanţa a avut loc prima înfăţişare în dosar, însă cazul s-a amânat, noul termen fiind fixat spre sfârşitul lunii.

Afacerist de la 18 ani

La cei 26 de ani, Marinescu se poate lăuda deja cu statutul de „particular" cu state vechi pe scena afaceriştilor constănţeni. Conform informaţiilor furnizate de site-ul vrajitorul.eu, Laurenţiu Alin Marinescu a intrat în afaceri în luna iunie 2002 când, împreună cu Lale Marinescu, a înfiinţat firma Bipan Comtur din Eforie Sud. Potrivit sursei citate, societatea era destinată activităţilor mixte, respective cultura vegetalelor şi creşterea animalelor. Trei ani mai târziu, în 2005, numele lui Laurenţiu Alin Marinescu se regăseşte din nou în Monitorul Oficial, de data aceasta în legătură cu firma Avant Marine SRL, al cărei obiect principal de activitate îl reprezentau „alte activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor". Unic asociat, Marinescu îndeplinea totodată şi funcţia de administrator al firmei. În august 2005, tânărul a fost cooptat în SC Nord Marine SRL, fiindu-i cesionate cu titlu gratuit 25 de părţi sociale, de la Harnes Ltd. acesta primind nouă părţi sociale, iar de la Voyager Ltd. şi Nord COM Ltd, câte opt părţi. De menţionat că toate cele trei firme erau reprezentate de Emil Dimitrov Kaikamdjozov. Tot în 2005, dar în decembrie, Marinescu, împreună cu Evian Moses, Efim Kijner, Grigore Bogdan Moisoiu Atanasiu, Paul Ferry Russell şi Gabriel Butucescu, au pus bazele SC Construct Con Steel SRL Constanţa, Marinescu şi Ferry fiind în acelaşi timp şi administratorii firmei. Numele său mai apare şi în NRM Cargo Logistics SRL, unde acesta era administrator. Afacerist cu state vechi la cei 26 de ani, s-ar spune că Laurenţiu Marinescu ar avea de unde să achite eventualele daune la care ar putea fi obligat de către magistraţii Judecătoriei Constanţa, dacă va fi găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de care îl acuză procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cititor 11 Jun, 2014 20:41 Articolul se termina intr-o nota optimista, cu speranta autorului ca "afacetristul" va plati despagubirile. In fapt cauza a fost solutionata definitiv, in 2012 de Curtea de Apel Constan si "afaceristul" a fost condamnat la 3 ani cu suspendare si un termen de incercare de 7 ani, ce curge de la data de 29.02.2012. Despagubirile au fost platite partial de asigurator, iar "afaceristul" nu a platit cheltuielile de judecata la care a fost obligat de instanta de fond. Dosarul de executare are nr 15 din 16.01.2014 si se afla la executorul judecatoresc Deacu Vasile din Constanta. Pana in prezent nu au fost identificate surse de venit ale "afaceristului" ceea ce inseamna ca munceste pe gratis. Bun Baiat
  • un oarecare 20 Dec, 2010 15:51 Tasu este mana dreapta a lu Basescu Shogunul asa k joc de glesne k scapa fara dosar penal, k doar el conduce tzara asta nu judecatorii.
  • fara nume 17 Nov, 2010 11:27 ia vedeti cine-i taicasu