Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statia de sortare a deseurilor din Cumpana, dotata cu echipamentele necesare

ro

20 Apr, 2010 03:47 1632 Marime text
cumpana_primaria_02.jpgConsiliul Local Cumpăna organizează vineri o prezentare a echipamentelor aflate în dotarea staţiei de sortare.

Autoritatea locală intenţionează ca astfel, opinia publică să fie informată în legătură cu stadiul actual de implementare a proiectului „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare în Comuna Cumpăna". Investiţia este finanţată prin intermediul Programului Phare 2006. Cu această ocazie, vor fi prezentate funcţional echipamentele tehnologice ale staţiei de sortare, precum şi celelalte echipamente achiziţionate prin acest proiect: autogunoierele de 12 metri cubi şi 18 metri cubi, încărcătorul frontal, motostivuitorul, containerele pentru colectare şi boxpaleţii. Întregul proiect de investiţii, derulat de administraţia locală, în frunte cu primarul Mariana Gâju, se referă la realizarea unui sistem complet, eficient şi durabil de gestionare a deşeurilor în comuna Cumpăna. Printre obiectivele investiţiei se numără protejarea mediului şi creşterea calităţii vieţii, dezvoltarea economică şi turistică a localităţii, dar şi alte beneficii sociale şi materiale. Proiectul, în ansamblul său, se referă la construirea unui număr de 37 de puncte de colectare selectivă în localitate, achiziţionarea a 163 containere de 1,1m3, a 37 containere de 0,66 m3,, a două autocompactoare cu capacitatea de 12 m3 şi respectiv 18 m3, construirea şi operaţionalizarea unei staţii de sortare de capacitate mică, care va realiza separarea fracţiilor valorificabile, inclusiv dotarea cu utilaje şi alte bunuri materiale. Containerele vor fi identificate pentru fiecare tip de deşeu: sticlă, plastic/metal, hârtie/carton, lemn/textile şi deşeuri nereciclabile. Valoarea totală a proiectului este de 916.138,43 euro, data de finalizare fiind 15 mai 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan 30 Apr, 2010 05:26 Uite nu stiam de statia asta, dar mi se pare o informatie chiar importanta, in simplitatea ei mai importanta decat multe prostii pe care le vedem la TV. Si cu siguranta mult mai utila.