Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sensul giratoriu de la Cumpana, finalizat in mai

ro

21 Apr, 2010 03:28 1539 Marime text
cumpana.jpgLucrările începute în iarna lui 2009 la tronsonul de drum paralel cu drumul care duce spre Cumpăna, la ieşire din municipiu, sunt pe cale să se finalizeze. Chiar în cursul dimineţii de ieri, o echipă de inspecţie a ITC Constanţa s-a deplasat în zonă pentru o serie de verificări specifice fiecărei etape a lucrărilor desfăşurate.

Potrivit celor declarate de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ibram Aidân, bucata de drum va fi terminată până la sfârşitul lunii mai. „Mai avem de tras mai multe racorduri, cabluri. Constructorul trebuie să finalizeze lucrările până la sfârşitul lunii mai, deci nu este nicio grabă. Vrem să nu ne apuce sezonul estival cu lucrările încă nefinalizate". 

Cât despre sensul giratoriu provizoriu, amenajat din separatoare rutiere din plastic, montat în urmă cu un an, acesta va dispărea în câteva săptămâni iar în locul lui va fi construit unul aşa cum sunt şi în municipiul Constanţa.

Odată cu finalizarea lucrărilor la drumul paralel cu tronsonul existent care duce spre Cumpăna, se va respecta şi prevederea referitoare la intrarea în intersecţiile cu sens giratoriu şi vizibilitatea necesară în acest sens.

Înfiinţarea acestuia a fost cerută atât de Primăria Cumpăna, cât şi de Primăria Constanţa.

De altfel, conducătorii auto care circulă pe DN 39A, întâmpină mari probleme la momentul în care încearcă să intre pe DN 39, prin sensul giratoriu, pentru că nu există vizibilitatea minimă necesară, cu atât mai puţin în timpul verii. Acestui argument i se alătură şi cel referitor la faptul că în această intersecţie se produc foarte multe accidente, indiferent de sezon.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii