Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul dintre Mariana Mircea şi fostul său susţinător continuă Dumitru Chivu - „Primăriţa îi înfometează pe oameni ca să-i ştie de frică"

ro

23 Feb, 2011 01:16 1904 Marime text
cap_8.jpgAlesul local, pe care primăriţa vrea să-l excludă din Consiliu, susţine că Mariana Mircea, în calitate de ordonator principal de credite, întârzie intenţionat plata salariilor către angajaţii de la Utilităţi Publice

Neînţelegerile dintre primarul Mariana Mircea şi Consiliul Local Cernavodă sunt departe de a se aplana. Mai mult decât atât, relaţia primăriţei cu alesul local Dumitru Chivu, care a sprijinit-o în campanie, pare să fie deteriorată iremediabil.

Mariana Mircea se luptă să-l excludă pe Dumitru Chivu din Consiliu, iar acesta susţine că primăriţa intenţionează să întoarcă oraşul împotriva consilierilor pentru a-şi ascunde greşelile. „Luni a convocat o întâlnire cu angajaţii de la SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL. S-a luat de oameni şi le-a pus în vedere să nu mai stea de vorbă cu presa - unul dintre ei dăduse un interviu la ultima şedinţă de Consiliu - că altfel nu o să-şi mai vadă banii. Le-a spus angajaţilor de la acest SRL, care are ca acţionar Consiliul Local Cernavodă, că nu are nimeni voie să dea declaraţii la presă şi că noi, consilierii locali, suntem de vină pentru toate problemele", ne-a declarat Dumitru Chivu. El a adăugat că primarul Mariana Mircea ar fi cerut ca săptămânal să fie convocate şedinţe cu şefii de servicii din Cernavodă şi lunar cu toţi angajaţii SRL-ului care a preluat serviciile de utilitate publică din Cernavodă. „A spus că vrea să se întâlnească separat cu aceşti oameni, deşi societatea are ca acţionar Consiliul Local, iar comisia desemnată să se ocupe de activitatea SRL-ului, totodată comisia de angajare, este formată din viceprimarul Floriean Hristea, Hânsă şi cu mine. Deci Consiliul Local nu are acces la şedinţele cu oamenii. Vrea să convoace aceste întâlniri cu oamenii, pentru că simte că vine referendumul (n.r. referendumul iniţiat pentru demiterea primăriţei, al cărui proces tocmai a fost repus pe rol)", crede consilierul Dumitru Chivu.

„Le-a spus şi în faţă că vrea să-i vândă ca pe animale"

Alesul local, în care Mariana Mircea a găsit un sprijin în campanie, dar cu care este în prezent la cuţite, a mai spus că plata angajaţilor de la Utilităţi Publice Cernavodă a întârziat câteva zile, fiind de părere că acest fapt nu este altceva decât o altă strategie de-a primăriţei prin care aceasta ar dori să le arate angajaţilor SRL-ului cine deţine puterea. „Trebuia să se dea banii vineri, dar se aude că li se vor da săptămâna viitoare. Îi înfometează pe oameni ca să îi ştie de frică. E ca şi cum le-ar spune: «la mine sunt banii». Le-a tăiat din suprafeţele de lucru de la spaţii verzi şi de la măturat, ca să falimenteze SRL-ul şi să bage alte firme să se ocupe de aceste servicii. Le-a şi spus în faţă că vrea să-i vândă ca pe animale", a adăugat Dumitru Chivu.

Contactat telefonic, primarul Mariana Mircea nu a avut prea multe comentarii de făcut, declarând doar: „De ce nu-i întrebaţi pe oameni dacă aşa le-am zis sau nu?".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii