Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul măicuţe în spital Arhiepiscopia aruncă vina pe Consiliul Judeţean

ro

01 Feb, 2011 00:00 1998 Marime text
cjc_maicute_-__maicute____.jpgMisterul legat de promisiunea CJC-ului că va aduce 22 de măicuţe pentru a ajuta la servirea meselor pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pare să se desluşească. Vina pentru nepunerea în aplicare a proiectului aparţine, se pare, Consiliului Judeţean Constanţa, care ar fi trebuit să se ocupe de găsirea unui spaţiu pentru ca măicuţele să aibă unde să locuiască şi să se roage. Însă, nici până acum, la mai bine de şase luni de la demararea proiectului, nimeni nu şi-a mai bătut capul să îl şi pună în aplicare.

În materialul prezentat în ediţia de ieri precizam faptul că anul trecut, în luna iunie, s-a votat o hotărâre prin care s-a încheiat un parteneriat Social - Misionar, cum a fost el numit, pentru proiectul "Mai aproape de aproapele nostru", la iniţiativa CJC-ului, între SCJU şi Arhiepiscopia Tomisului. În urma încheierii acestui contract, 22 de călugăriţe voluntare urmau să asigure un alt mod de servire a mesei în cadrul SCJU Constanţa. De la acel moment însă nu s-a mai auzit nimic.
Ieri, am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Alin Boc, pentru a ne spune ce a aflat despre acest proiect, după ce îi solicitasem aceste informaţii duminică. Acesta ne-a spus că de fapt vina la acest moment pentru faptul că nu s-a demarat acest proiect îi aparţine exclusiv CJC-ului, care, în calitate de iniţiator al proiectului, nu a reuşit să se achite de obligaţia legată de găsirea unui spaţiu în care măicuţele să locuiască. "Am purtat o discuţie cu Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre acest proiect. Este un proiect demarat de CJC, la iniţiativa lor, iar Arhiepiscopia a decis să se alăture doar cu condiţia ca CJC-ul să pună la dispoziţie un spaţiu adecvat unde măicuţele să locuiască şi unde să se roage. Spaţiul nu s-a găsit încă. La momentul în care se va găsi, vom sprijini proiectul. Momentan, CJC-ul nu şi-a îndeplinit obligaţia pe care şi-a asumat-o", a susţinut purtătorul de cuvânt. proiect_cjc_-_Spitalul_Judetean_Constanta.jpg
Am luat legătura şi cu purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, care s-a arătat iniţial surprins, că CJC ar trebui să răspundă de acest spaţiu. Ulterior, când am revenit pentru informaţii detaliate, Moldovanu nu a mai răspuns la telefon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii