Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de prevenire a traficului de persoane, la Cumpana

ro

19 Jan, 2010 01:56 1452 Marime text
cumpana_primaria_02.jpgWorld Vision Romănia - Biroul Constanţa, în parteneriat cu Primăria Cumpăna, lansează măine, Proiectul de prevenire a traficului de persoane în comuna Cumpăna.

Proiectului pilot de prevenire a traficului de persoane a fost lansat iniţial şi testat de World Vision în anul 2008, în comuna Cepleniţa, judeţul Iaşi, fiind extins ulterior în alte patru comunităţi rurale ieşene şi în oraşul Negreşti din Vaslui. Un studiu calitativ realizat de organizaţie în anul 2007, pentru a depista zonele cele mai expuse riscului de trafic în care lucrează World Vision, a desemnat alături de judeţul Iaşi, capitala şi judeţele Constanţa şi Ialomiţa ca fiind alte trei zone în care ar fi binevenită implementarea unui proiect de prevenire a traficului de persoane. „Constatănd încă o dată că cei mai vulnerabili la trafic sunt copiii care provin din familii dezorganizate, tinerii care au abandonat şcoala, tinerele din mediu rural şi adolescenţii care au absolvit şcoli de arte şi meserii - în speţă, persoane din zonele rurale sărace - Biroul World Vision din Constanţa lansează la început de 2010, Proiectului de Prevenire a Traficului de Persoane şi în judeţul nostru, la Cumpăna. Scopul acestui proiect este reducerea factorilor de risc pentru a preveni traficul de persoane din comunităţile rurale", se arată într-un comunicat de presă World Vision.

Cele mai multe victime, din mediul rural

Abordarea proiectului se axează pe componenta de prevenire, utilizănd educaţia ca metoda de intervenţie şi vizează două grupuri ţintă: copiii de vărstă şcolară cu potenţial risc de a fi traficaţi după absolvirea celor opt clase şi adolescenţii cu vărste cuprinse între 18 - 25 de ani, aflaţi la risc şi care au nevoie de orientare profesională. În parteneriat cu autorităţile locale, structurile statului al căror domeniu de activitate îl constituie combaterea traficului de persoane şi alte organizaţii neguvernamentale din judeţ, World Vision Romănia - Biroul Constanţa va desfăşura sesiuni de informare în şcolile din Cumpăna, cu privire la traficul de fiinţe umane şi a impactului social al acestei probleme. Conform datelor oferite de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, numărul total al victimelor acestui flagel, identificate în primele şase luni ale anului 2009, a fost de 343. Mediul rural reprezintă principala arie de provenienţă a victimelor, cu 201 victime, procentul fiind de 59% din total (59% bărbaţi şi 41% femei).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii