Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Matei pregăteşte viitoarea şosea de promenadă pe plajă

ro

27 Jun, 2011 00:00 2684 Marime text
Navodari_-_Nicolae_Matei_10.jpgPrimăria oraşului Năvodari, la iniţiativa primarului Nicolae Matei, a licitat şi a câştigat în acest an o suprafaţă generoasă de plajă, pe care o va amenaja pentru năvodăreni, dar şi pentru turiştii ce aleg ca destinaţie de vacanţă litoralul din partea de nord a judeţului Constanţa.

La finalul procedurilor de licitaţie organizate de Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea Litoral", administraţia oraşului Năvodari a adjudecat o suprafaţă de 13.300 mp, aparţinând Năvodari 1, subsectorul 2. Plaja a fost închiriată de autoritatea locală pentru două sezoane, cu posibilitate de prelungire pe o perioada de 5 ani. Conform datelor din contract, Primăria Năvodari va plăti o chirie anuală de aproximativ 17.000 de lei.
În plus, în urma discuţiilor purtate de primarul Matei pe lângă conducerea ABADL, celelalte subsectoare aferente oraşului Năvodari, inclusiv cea din dreptul Taberei Năvodari vor fi amenajate pentru locuitorii oraşului Năvodari şi pentru turişti. În ceea ce priveşte lucrările privind amenajarea zonei de plajă, în aceste zile echipe de muncitori lucrează la amenajarea plajei de lângă digul de sud. Aici a fost curăţată plaja şi s-au montat 20 de umbrare, au fost amenajate două terenuri de sport, unul de volei şi unul de fotbal, iar în perioada imediat următoare vor fi montate şi duşurile. De asemenea, la doar 60 de metri de plajă, administraţia va amenaja viitoarea şosea de promenadă. „Aici a fost curăţat deja terenul, a fost pus nisip şi piatră şi se montează stâlpii de iluminat, iar în viitor voi face un proiect de hotărâre pe care îl voi propune Consiliului Local, prin care agenţii economici, în colaborare cu primăria, vor putea deschide baruri pe plajă. De asemenea, primăria caută soluţii pentru încheierea de contracte cu firme care se ocupă de divertisment pentru această zonă de plajă pe care o amenajăm. Cu alte cuvinte, primăria şi-a luat în serios rolul de concesionar al suprafeţei de plajă, mai ales că Năvodariul va deveni staţiune turistică de interes naţional", a declarat primarul Nicolae Matei despre acest proiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cezar 27 Jun, 2011 16:23 Bravo, macar de s-ar finaliza 50% din cat se planifica si tot ar fi bine !!