Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Ovidiu va obtine certificarile ISO

ro

04 Aug, 2010 01:56 2062 Marime text
Ovidiu.jpgAdministraţia locală din Ovidiu îşi propune să reducă timpul de răspuns la solicitările locuitorilor

Administraţia locală a oraşului Ovidiu a lansat ieri proiectul „Implementarea sistemului integrat de management al calităţii, de mediu şi al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale la nivelul Primăriei oraşului Ovidiu".

Investiţia este finanţată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 - 2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 255.779,20 lei fără TVA, din care 283.712,35 lei reprezintă suma nerambursabilă, iar 5.790,05 lei este co-finanţarea asigurată de către Primăria Ovidiu. Obiectivul general este creşterea calităţii şi eficienţei serviciilor publice oferite populaţiei, instituţiilor şi mediului de afaceri local, iar scopul proiectului constă în implementarea unui sistem integrat de management al calităţii, de mediu şi al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale, şi prin instruirea corespunzătoare a angajaţilor instituţiei. Proiectul va avea printre rezultate concrete achiziţionarea unui serviciu de consultanţă pentru implementarea cu succes a sistemului, a certificării sistemului integrat implementat, a unor servicii de auditare şi instruire a angajaţilor, precum şi a unor echipamente IT şi soft-uri performante. Evaluarea iniţială a sistemului actual de furnizare a serviciilor publice şi a timpului de interacţiune dintre funcţionarii publici şi cetăţeni se va realiza printr-o anchetă sociologică pe bază de chestionar, în urma căreia se va cunoaşte gradul de satisfacere a exigenţelor beneficiarilor. Certificarea sistemului de management integrat al Primăriei oraşului Ovidiu se va face de către un organism de certificare autorizat.

Dumitru Bocai: „Va însemna o schimbare a comportamentului faţă de cetăţean"

La lansarea proiectului ce se va derula pe o perioadă de 12 luni a participat întreaga echipă de proiect în frunte cu managerul Laura Petrescu, alături de primarul oraşului Dumitru Bocai.

„Acesta este primul proiect în derulare, în oraşul Ovidiu, cu fonduri europene. Este un proiect pentru cetăţeni, pentru că ei vor fi beneficiarii, întrucât este foarte important ca lucrurile să funcţioneze din ce în ce mai bine. Va însemna o fluidizarea a traficului de hârtii din primărie, o uşurare a muncii angajaţilor din primărie şi, totodată, o schimbare a comportamentului lor faţă de cetăţean", a subliniat primarul oraşului, Dumitru Bocai.

Acesta nu este însă singurul proiect cu fonduri europene iniţiat de autoritatea locală. Primăria Ovidiu a depus spre finanţare, pe fonduri de mediu, un proiect în valoare de şase milioane de euro, care prevede reabilitarea reţelei de apă şi sistem de canalizare în localitatea Poiana, reabilitarea staţiei de epurare şi canalizare în Cartierul Tineretului. De asemenea, administraţia locală a depus spre finanţare şi un proiect pentru amenajarea de spaţii verzi pe strada Poiana. Alte priorităţi sunt extinderea Grădiniţei „Zig-Zag" cu şase săli de clasă, a Grădiniţei „Licurici" cu două săli, dar şi a liceului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii