Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima sesiune de bacalaureat s-a încheiat La Constanţa au fost eliminaţi 34 de candidaţi, iar alţi 102 au susţinut proba de două ori (galerie foto)

ro

02 Jul, 2011 01:03 1398 Marime text
bac-1.jpgEmoţiile candidaţilor care au susţinut bacalaureatul au luat sfârşit, ieri, când s-a desfăşurat ultima probă.

Tinerii au fost testaţi, în funcţie de profil şi specializare, la biologie, chimie, fizică, informatică, geografie, logică şi argumentare, economie, filosofie, psihologie sau sociologie. Pentru că au fost prinşi copiind, trei elevi au fost eliminaţi din examen. Este vorba despre un licean de la Grupul Şcolar de Marină Alexandru Ioan Cuza şi doi de la Grupul Şcolar Ion Bănescu, din Medgidia. De asemenea, alţi doi candidaţi: unul de la Liceul Teoretic George Călinescu şi altul de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu, care au suferit o cădere de calciu, au susţinut examenul începând cu ora 13.00, cu subiecte de rezervă. Reamintim că, în cadrul celor trei probe scrise ale bacalaureatului, au fost depistaţi copiind 34 de candidaţi dintr-un total de 7.360 de tineri examinaţi.

bac-2.jpg Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadrul probei la limba şi literatura română, care a avut loc luni, 19 absolvenţi de la Liceul Tomis, colegiile Al. Ioan Cuza şi Regina Maria au fost eliminaţi de la examenul de bacalaureat pentru fraudă. Proba la alegere a profilului susţinută miercuri, la matematică sau istorie, a avut şi ea 12 eliminaţi de la Grupul Şcolar Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Băneasa, Liceul Decebal şi Grupul Şcolar Gheorghe Duca. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, tinerii au fost surprinşi cu copiuţe sau telefoane. Potrivit noii metodologii, candidaţii eliminaţi vor susţine examenele de bacalaureat în toamna anului 2012. De asemenea, alţi 97 de candidaţi de la centrul de examen din Ostrov au trecut printr-o experienţă neplăcută la proba de matematică, deoarece comisia de examinare a greşit subiectele. Aceştia au susţinut proba începând cu ora 14.00, cu subiecte de rezervă. Rezultatele examenului vor fi afişate pe 3 iulie, iar pe 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie. În perioada 11 - 15 iulie vor avea loc înscrierile pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august - 7 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii