Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz a primit vizita unor oaspeti din Favara - Sicilia

ro

29 Jan, 2010 02:22 854 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa a primit ieri, vizita unei delegaţii din localitatea Favara - Sicilia, aflată pentru câteva zile în România. Sosirea oaspeţilor italieni este ocazionată de un acord de colaborare cu municipalitatea din Medgidia, ce vizează dezvoltarea unui mediu de afaceri în acest oraş şi în zonele limitrofe. 

Delegaţia, însoţită de primarul Marian Iordache, a prezentat proiectele pe care intenţionează să le dezvolte în cadrul parteneriatului cu partea română, cu precădere în domeniul formării şi reconversiei profesionale. Emiliano Romano, expert în formare profesională, acreditat în România de Ministerul Muncii încă din anul 2004, specialist în fonduri structurale a declarat: „Am luat deja legătura cu Universitatea Ovidius şi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, pentru a găsi soluţii de consiliere în centre de formare şi orientare a absolvenţilor". Alberto Ré, expert în relaţii internaţionale al Provinciei Agricento, a expus posibilităţile de dezvoltare ale unor proiecte în domeniul managementului deşeurilor, din fonduri comunitare, precum şi în sectorul turistic, amintind de pavilioane expoziţionale tipice zonelor riverane, construcţia de bărci de agrement sau pentru sporturi nautice.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a salutat acordul de înfrăţire dintre cele două localităţi, exprimându-şi susţinerea faţă de investiţiile străine din judeţul Constanţa, faţă de schimbul de experienţă în bunele practici în ceea ce priveşte atragerea de fonduri comunitare, precum şi disponibilitatea de a sprijini, prin instituţiile publice deconcentrate aflate în coordonarea sa, realizarea proiectelor comune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii