Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Năvodăreanca Andreea Bianca Panainte - campioană naţională la şah

ro

27 Jul, 2011 00:00 3734 Marime text
cap_4.jpgAndreea Bianca Panainte a reuşit să adune în palmares zeci de diplome şi cupe de la concursurile la care a participat timp de trei ani

Pe lista de proiecte care urmează să fie votate în şedinţa ordinară de azi, din cadrul Consiliului Local Năvodari există şi proiectul de hotărâre cu privire la acordarea sumei de 1.000 lei elevei Andreea-Bianca Panainte, pentru participarea la concursul Grand Prix Balcani, Festival Internaţional de Şah Mihai Sadoveanu, ediţia a XXVI-a, Iaşi, în perioada 19-25 august 2011, iniţiat de primarul Nicolae Matei.

eleva_navodari1.jpg

Andreea Bianca Panainte va împlini zece ani în luna septembrie şi este elevă în clasa a IV-a, la Şcoala nr. 1 din Năvodari. De la şase ani face şah şi a reuşit să adune în palmares zeci de diplome şi cupe de la concursurile la care a participat. În anul 2009, a câştigat medalia de bronz, la categoria sa de vârstă, la Campionatul European, care a avut loc în Serbia. În acest an, a devenit campion şi vicecampion la Concursurile Naţionale de Şah care au avut loc la Călimăneşti-Căciulata, judeţul Vâlcea. La turneul internaţional de şah, care a avut loc în luna iunie, la Eforie Nord a Andreea a obţinut premiul I, iar la Campionatul de la Techirghiol, care a avut loc în luna iulie, locul II. „Andreea nu are vacanţă. Şi acum este plecată la Campionatul Naţional de şah pe echipe, care are loc la Iaşi. Ei îi place mult ceea ce face, iar noi încercăm să facem tot ce putem ca ea să poată participa la diferite concursuri", ne-a povestit Costică Panainte, tatăl Andreei. Micuţa şahistă se antrenează la Palatul Copiilor din Constanţa, cu antrenorul Claudiu Iordache, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii