Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Tatoiu "Femeia din Romania stie ca nu se poate realiza fara un barbat"

ro

06 May, 2010 03:32 2786 Marime text

tatoiu.jpgHotelul „President" din Mangalia a găzduit miercuri, 5 mai, lansarea volumului „Cele 4 dimensiuni ale feminităţii româneşti", primul proiect editorial care prezintă intr-o notă personală, confesivă, relaţiile esenţiale din existenţa femeii din România: relaţia cu sine, cu familia, cu profesiunea şi cu divinitatea. Aceste 4 dimensiuni ale spaţiului feminin sunt abordate în scurte eseuri de către cele peste 70 de autoare, într-o carte care radiografiază realitatea românească.

Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de Monica Tatoiu, iar printre cele mai cunoscute autoare ale eseurilor din carte se numără Elisabeta Lipa, Branduşa Armanca, Ruxandra Cesereanu, Maria Olaru, Irina Mavrodin, Andrea Raducan etc. Toate cele 70 de autoare ale acestei cărţi sunt femei recunoscute în cadrul comunităţilor din care provin ori personalităţi ale unor domenii diverse. Monica Tatoiu le-a cerut femeilor prezente la întâlnire - medici, cadre didactice, oameni de afaceri, artişti plastici etc - să participe la următorul volum al acestei cărţi.

tatoiu2.jpg„Femeia din România ştie că nu se poate realiza fără un bărbat. Ea nu şi-a pierdut bucuria de a străluci pentru acesta. A fost un volum de muncă foarte mare, pentru că a trebuit să pun 73 de femei la un loc, care să termine, în trei luni de zile, exact 2.500 de caractere fiecare. În general femeile nu fac echip între ele, pentru că sunt prea preocupate să le placă bărbaţii", a spus Monica Tatoiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 08 May, 2010 06:24 Sau poate ARMA PSIHOTRONICA a unor partide politice,precum PNL si PSD au interese BOLNAVE de a nu lasa FEMEILE sa se realizeze fara ajutorul barbatului...