Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Michael Jackson ar fi murit dupa o injectie cu un calmant puternic precum morfina

ro

27 Jun, 2009 16:04 2143 Marime text
michael_jackson_.jpgÎn cursul zilei de joi, în urma unei repetiţii, Michael Jackson a primit o injecţie cu Demerol, pentru a-şi învinge durerile şi oboseala. 

Michael Jackson ar fi putut muri în urma unei injecţii cu un puternic medicament împotriva durerii (Demerol), astfel că decesul lui - la numai 50 de ani - s-ar putea datora medicilor „şarlatani" şi „criminali". Aceştia ar fi profitat, de-a lungul anilor, de ipohondria cântăreţului, îndopându-l cu medicamente, susţine Tarak Ben Ammar, fost manager şi prieten al interpretului, potrivit Gandul.

Ben Ammar este un om de afaceri tunisian care a lansat această ipoteză pe postul de radio Europe 1 din Franţa, în timp ce milioane de oameni din lume asaltau mass media internaţionale pentru a afla „cauza morţii". În paralel, din Los Angeles a parvenit o informaţie, atribuită de tabloidul britanic The Sun echipei de paramedici care au ajuns la locul decesului, potrivit căreia oprirea inimii lui Jackson ar fi fost cauzată de o injecţie cu Demerol.

Efecte secundare

Totuşi, chiar şi administrat în doze corecte şi considerat mai puţin susceptibil de a crea dependenţă decât morfina (echivalentul său derivat din opiu), Demerol poate
aduce numeroase efecte secundare. Între acestea se numără ameţeala, transpiraţia, starea de vomă, scăderea tensiunii arteriale, uscarea gurii şi o stare de euforie.
Alteori, pacienţii simt dureri de cap, agitaţie, tremurat, spasme musculare incontrolabile, convulsii, halucinaţii şi dezorientare, dar şi tulburări respiratorii. La locul injecţiei intravenoase sau intramusculare pot apărea mâncărimi.

Cum intervine decesul

Din pricina supradozei sau a altor factori (care nu pot fi stabiliţi în cazul lui Michael Jackson decât la câteva săptămâni după analizarea probelor prelevate la autopsie), Demerol provoacă stop cardiac. Mai întâi, apar dificultăţi respiratorii, pacientul simte că nu mai are aer, apoi respiraţia devine tot mai rară până dispare complet.

În caz de supradoză se remarcă şi învineţirea pielii, răcirea corpului, comă (Jackson s-a aflat în comă cu cel puţin două ore înainte de pronunmţarea oficială a decesului), slăbiciune musculară şi un ritm cardiac redus.

Tot din pricina unor injecţii cu Demerol au murit alte persoane cunoscute în America, precum cântăreaţa country Tammy Wynette şi pe David Kennedy, nepotul lui Robert Kennedy.

Dependent de o substanţă echivalentă cu morfina?

Un avocat al familiei Jackson, Bill Oxman, a declarat că Michael era dependent de injecţiile cu Demerol. „Am fost foarte critic în legătură cu folosirea de medicamente pentru calmarea durerilor. Le-am spus omenilor ăstora (medicii personali ai cântăreţului - n.r.) că nu voi tăcea dacă Michael va muri într-o zi şi nu voi lăsa acest lucru necunoscut", le-a declarat Oxman reporterilor sosiţi la centrul medical Ronald Reagan UCLA.

„Cei din anturajul său i-au permis să aibă acces (la medicamente - n.r.). Dacă vă gândiţi că au fost abuzuri în afacerea Anna Nicole Smith, acest lucru nu este nimic pe lângă ceea ce am văzut în viaţa lui Michael Jackson", a spus avocatul. El consideră că vedeta devenise dependentă de injecţii, din pricina durerilor severe la coloana vertebrală. În urmă cu câţiva ani îşi fracturase o vertebră după o căzătură.

Supraîncărcat cu medicamente pentru a rezista oboselii

Şi fostul impresar tunisian respinge ipoteza ca artistul să fi fost dependent de droguri, dar admite posibilitatea ca el să fi fost păcălit de medici. „Este clar că în această afacere criminalii sunt medicii care l-au îngrijit pe tot parcursul carierei sale, care i-au distrus faţa, care i-au dat medicamente pentru a-i alina durerea", a afirmat Ben Ammar pentru Europe 1.

El a adăugat că vedeta „nu mai reuşea să doarmă, aşa că lua somnifere. Era un ipohondru şi nu ştiam niciodată dacă era bolnav cu adevărat, pentru că era înconjurat de medici şarlatani care trăiau de pe urma acestei boli, care îi facturau mii şi mii de dolari pentru medicamente şi vitamine". Impresarul a organizat unul din ultimele turnee ale lui Michael Jackson, la sfârşitul anilor `90.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii