Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare a inaugurat podul rutier din Km. 4 - 5 (galerie foto)

ro

01 May, 2010 03:02 2519 Marime text
pod_billa_-_foto_02.jpgDupă câteva luni de lucrări intense, podul de tramvaie din KM. 4 - 5 a fost dat de ieri circulaţiei rutiere.

Primarul Radu Mazăre, împreună cu reprezentantul constructorului israelian cu care face de şapte ani străzile Constanţei, Michael Hagi, a tăiat ieri panglica de inaugurare a celui mai nou tronson de drum din Constanţa, reabilitat de la zero. Mazăre nu a ratat nici această ocazie pentru a se lăuda în ceea ce priveşte ideea „năstruşnică" care i-a venit pentru redarea circulaţiei rutiere a podului în cauză. „Este o altă idee trăsnită de-a mea. Asemenea multor lucruri pe care le-am schimbat în oraş, oamenii au fost foarte conservatori la început. Trecând eu pe aici, m-am gândit cum aş putea eu să le dau locuitorilor din CET, KM. 4- 5, KM. 5, posibilitatea unui acces mai uşor spre oraş. Iniţial am întâmpinat o reticenţă din partea constructorilor, pentru că era greu să transformi un pod de tramvaie în rutier". Edilul promite că în maxim o lună, locuitorii din Poarta 6 vor putea folosi acest drum alternativ. Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproximativ 630.000 de euro.

Pentru fluidizarea traficului, în zona supermarketului Billa a fost realizat şi un sens giratoriu.

Prezent la inaugurare, reprezentantul constructorului israelian, Michael Hagi, a fost lăudat de primar pentru priceperea cu care, de şapte ani, colaborează cu autoritatea locală: „Chiar şi după această iarnă grea, Constanţa a avut nişte drumuri impecabile, comparativ cu alte oraşe din ţară".

Cât despre lucrările capitale care se vor face pe bulevardul Aurel Vlaicu, edilul-şef a precizat că acestea vor începe după sezonul estival, pentru a nu-i pune în dificultate pe turiştii care vor sosi pe litoral în această vară: „Vom face o reparaţie capitală, de la pământ. Trebuie scoase şinele, vom face un drum de la zero ca şi cum nu ar fi fost unul până acum. Noi am încercat o reabilitare a lui, dar infrastructura şi fundaţia au fost praf de la început".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii