Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru cadavre Ambulantierii cauta „marfa" pentru Casa Niculescu (?!)

ro

10 Mar, 2010 03:19 8516 Marime text
cap_1.jpg„Oricât te-ai pregăti pentru moarte, tot nu este ceva dorit şi aşteptat", povesteşte o tânără cu straie cernite. Faţa îi este străbătută de lacrimi şiroite din cauza faptului că încearcă să rememoreze una dintre cele mai triste zile din viaţa sa, cea în care tatăl său a trecut în lumea celor drepţi.

S-a adresat cotidianului ZIUA de Constanţa în speranţa că va trage un semnal de alarmă, că îi va pune în gardă pe cei aflaţi într-o situaţie similară cu cea în care s-a aflat ea la sfârşitul lunii februarie. Însă, spune că nu doreşte să îi fie dezvăluită identitatea şi că nu vrea să îi întineze memoria părintelui său cu faptele necurate ale unora sau altora. Povesteşte cu voce tremurândă că moartea tatălui său a survenit pe neaşteptate. Din nefericire, femeia a fost nevoită să iasă urgent din starea firească de şoc pentru a se lupta cu ceea ce pare a fi deja un sistem bine împământenit, o „caracatiţă" cu tentacule ce se întind de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă la firmele de pompe funebre, având ca unică victimă familia îndurerată a celui tocmai decedat. O adevărată luptă pentru cadavre.

Axa Ambulanţă - Niculescu

„Au venit cei de la Salvare la vreun sfert de oră după ce i-am chemat, au constatat decesul, nu au mai putut să facă nimic, dar mi-au cerut un număr de telefon, şi mie şi altei rude care era prezentă, ne-au dat alte două numere de telefon ca să contactăm Casa Niculescu. Chiar ne-au întrebat dacă vrem să fim ajutaţi în sensul acesta. Acum, omul, în aceste momente, nu se gândeşte imediat la ce va face, unde îl va duce pe răposat. În primul rând, nici nu conştientizează bine că a răposat şi un ajutor din partea Salvării este, în aceste momente, binevenit. Omul, în această stare de şoc, acceptă tot ceea ce i se spune mai ales de către nişte oameni, zicem noi, avizaţi. De aceea, acele numere de telefon pe care ni le-au dat au reprezentat atunci un real ajutor, pentru că numai la asta nu ne gândeam. Dar, eu mi-am adus aminte şi de o altă posibilitate, însă rudele mele care se obişnuiseră cu ideea de Casa Niculescu, al cărei număr de telefon l-au primit de la Salvare nu mai vroiau să audă de o altă posibilitate. Între timp, am fost sunaţi de cei de la Casa Niculescu, ni s-a cerut adresa exactă, eu am încercat să le spun că aş vrea să mă mai gândesc şi la altă posibilitate, ei au încercat totuşi să vină. Într-un fel, m-am simţit în acele momente agresată. Eram suficient de supărată şi de derutată, confuză, iar acest stres a apărut efectiv în plus. Mi s-a părut că atât cei de la Salvare, cât şi cei de la Casa Niculescu au insistat cu această unică soluţie, ceea ce nu mi-a plăcut", povesteşte tânăra. Spune că de la Serviciul de Ambulanţă au venit pentru a constata decesul doi bărbaţi şi o femeie, „iar de la Casa Niculescu a venit o persoană care nu şi-a dat numele". „Cei de la firma de pompe funebre au răspuns afirmativ atunci când i-am întrebat dacă sunt de la Casa Niculescu şi dacă au numărul de la cei de la Salvare. Mai întâi au sunat, le-am dat adresa pentru că m-au luat pe nepregătite. În acele zece minute după ce am fost în acea stare de şoc din cauza morţii tatălui meu au tot sunat până ce au aflat adresa, o rudă de-a mea le-a dat şi ea adresa, au venit acasă, a intrat un domn de la Casa Niculescu în casă, şi, deşi înainte au promis că serviciile sunt gratuite deoarece defunctul era pensionar, am aflat cu stupoare în momentul în care domnul respectiv a intrat în casa noastră că nu este chiar atât de gratuit totul. Drept să spun, nu mai reţin suma pe care ne-au cerut-o, pentru că eram atât de supărată şi mă gândeam cum să fac în aşa fel încât să am şi o altă posibilitate, cu o altă casă, încât nu am fost atentă la sumă, dar ruda mea, care a pus întrebările s-a lămurit şi i-a mulţumit domnului pentru bunăvoinţa de a ne fi acordat atenţie şi l-a rugat în mod politicos să iasă din casă", explică femeia.

serviciul_de_ambulanta_judetean.jpg„M-am simţit agresată"

Zice că este convinsă de faptul că s-a făcut o legătură între Salvare şi Casa Niculescu şi că, atât cei de la Salvare cât şi cei de la Casa Niculescu au sugerat această legătură între ei, mai ales că Salvarea nu a dat şi un alt număr de telefon al altei case mortuare: „Ni l-a dat strict pe acesta, subliniindu-ne că este al Casei Niculescu. Deci, au pronunţat acest nume şi ne-au spus că ei ne vor ajuta în aceste momente dificile. Vă daţi seama că în acele momente oamenii nu mai stau să se gândească şi la alte posibilităţi. Primul ajutor care le parvine este acela pe care se bazează. Acum ce să vă spun... eu, pe de-o parte le spuneam să nu mai vină şi le mulţumeam pentru ajutor, pe de altă parte, ruda mea care se lăsase deja convinsă că serviciile Casei Niculescu sunt gratuite, vroia ca aceştia să vină şi să ia decedatul. Adică a fost, cum să vă spun, un moment de stres chiar în interiorul familiei mele de această luptă pentru mort. Este adevărat, după ce i-am explicat tânărului venit din partea Casei Niculescu că mai am şi altă posibilitate şi m-am lămurit că nu era nimic gratuit la ei, atunci şi tânărul respectiv a renunţat la insistenţe şi a ieşit din casă". Consideră că, în locul ei, alţi oameni ar fi fost foarte mulţumiţi şi recunoscători pentru ajutorul primit din partea Salvării: „Alţi oameni în locul meu probabil că ar fi crezut că serviciile Casei Niculescu sunt gratuite dacă defunctul ar fi pensionar şi ar fi mers pe această unică variantă. S-ar fi lămurit pe parcurs că nimic nu este gratuit. Nu ar fi ripostat, pentru că nu ştiau de o altă variantă. Dar eu ştiam o altă variantă şi mi-am dat seama că lucrurile nu sunt exact aşa cum par la prima vedere. M-am simţit agresată, pentru că nu aveam nevoie de aşa ceva în acele momente. Până la urmă, defunctul nu pleca nicăieri, da? Puteau să aştepte să mă liniştesc, să mă calmez, să vadă dacă mă liniştesc, nu să insiste atât". Însă, la câteva zile după nefericitul eveniment, agasarea s-a transformat în indignare. Şi-a dat seama că ultimele momente petrecute alături de trupul părintelui său i-au fost deranjate din cauza intereselor financiare ale celor de la firma de pompe funebre. Mai mult, femeia, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, consideră că nu este normal ca

„Serviciul de Ambulanţă să facă pe intermediarul pentru unul sau altul. Dacă vroiau să ajute, puteau să ne ofere mai multe opţiuni, nicidecum să ne dea un singur număr, şi acela al Casei Niculescu, pronunţându-le şi denumirea".

20 de martori la o moarte neaşteptată

Medicul ambulanţier care s-a deplasat la cazul respectiv şi despre care se spune că ar fi dat informaţii referitoare la decedat şi ar fi făcut lobby pentru serviciile Casei Niculescu este Mircea Leu. Acest lucru a fost confirmat chiar de şeful Serviciului, dr. Vasile Popescu. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-a arătat, în prima fază foarte indignat din cauza faptelor semnalate şi a promis chiar că va iniţia o anchetă internă. După câteva ore, Popescu a revenit la sentimente mai bune în ceea ce îi priveşte pe angajaţii săi şi a spus că a purtat o discuţie cu doctorul Leu şi că exclude varianta povestită de femeia îndurerată. „Mircea Leu spune că la locul la care s-au deplasat ei erau vreo 20 de persoane. Aşa că putea oricine să le dea pliante cu Casa Niculescu", a spus Popescu. Ba chiar, şeful Ambulanţei a mai atras atenţia asupra faptului că angajaţii săi implicaţi în acest caz intenţionează să caute familia decedatului şi să o tragă la răspundere pentru cele declarate. Pentru a întregi adevărul, l-am contactat şi pe Gabriel Niculescu, unul dintre cei implicaţi în afacerea Casa Niculescu. Acesta a negat că ar avea cunoştinţă de asemenea practici ale angajaţilor săi. Eugenia şi Gabriel Niculescu (mamă şi fiu) deţin firmele Casa Niculescu - Servicii Funerare SRL, SC Niculescu - Funeral Home SRL, SC Casa Niculescu SRL şi SC Casa Albastră - Servicii Funerare SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nelu 11 Mar, 2010 19:10 eu am trceut printrun caz asemanator avand un deces in familie.am sunat la ambulanta ca nu stiam ce sa fac in acel moment, ora fiind 5 dimineata.LA telefon mi sa cerut datele si adresa completa,dupacare mi sa spus sa iau legaura cu medicil de familie pt eliberarea actului constatator.La interval de 10 minute am fost contactat de firma de servicii funerare CASA ALBASTRA intrebanduma daca am nevoie sa-mi aduca certificatul constatator si sa-mi faca toate serviciile de inmormantare.La care eu am refuzat.LA care am fost sunat timp de 1-2 ore din 5 in 5 minute,dar persoana a refuzat sa se prezinte si sami spuna de unde are toate datele decedatului si nr meu de telefon(foarte interesant),dupa care mia spus ca au datele de la serviciul de ambulanta.
  • Victor 10 Mar, 2010 21:01 Bine ca va informati inainte sa scrieti: 1. Medicul ambulantier?!?!? NU exista asa ceva... eventual medicul si ambulantierul (soferul cu minima pregatire medicala) 2. E usor sa scrii ceva si sa zici ca vrei sa ramai anonim. Urat! Si mai urat e ca puneti numele unor oameni in articole bazate pe o poveste fara acoperire. Rusine!
  • !!!!!!!!!!! 10 Mar, 2010 13:01 Dar de casa albastra caracatita din spitalul judetean constanta ce spuneti.Mai grav, casa albastra ofera servicii funerare chiar pe patul de spital ,a se citi articolele. Interesanta reclama mare pe prima pagina a sitului dvs a firmei casa albastra.La un articol atat de amplu si de amanuntit ciudata pastrarea anonimatului persoanelor nemultumite!
  • ? 10 Mar, 2010 10:09 pai cum sai faca sefu ceva cand el e primu care ia spagaaaaa
  • xxx 10 Mar, 2010 07:49 io octombrie 2009, am trecut si eu printr-un moment la fel de greu ca cel povestit mai sus.Pe mine " m-au luat in primire" din spitalul judetean din reanimare, cind evenimentul inca nu se produsese.I-mi venea sa le string de git pe acele doamne binevoitoare--infirmiere. dar m-am resemnat asta este tara noastra Romania