Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătoarea de tenis constănţeană Simona Halep, la 20 de ani

ro

27 Sep, 2011 01:00 1989 Marime text
halep_-_simona_halep_sursa_foto_ziar.com.jpgSimona Halep, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, câştigătoare în cariera sa de până acum a turneului de la Roland Garros la junioare, cunoscută pentru stilul agresiv de joc, împlineşte astăzi 20 de ani.

Un având în cariera sa sportivă l-a luat în 2008, când a început anul jucând finala la Nottinghill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus, apoi a trecut de Anastasia Pavliucenkova în sferturile de finală ale turneului de junioare de la Australian Open, însă a cedat în semifinale în disputa cu Jessica Moore. La turneul ITF de la Bucureşti, Halep a eliminat-o în primul tur pe fosta semifinalistă de la Roland Garros, Sesil Karatantceva, înainte de a pierde în sferturi întâlnirea cu Sorana Cîrstea în trei seturi. În luna mai a câştigat două turnee de junioare: ITF de 10.000$ de la Bucureşti, în faţa jucătoarei Stephanie Vongsouthi. Victoria a fost urmată de succesul în turneul Trofeo Bonfiglio, unde a învins-o pe Bojana Jovanovski. La turneul junioarelor de la Roland Garros, Halep a fost desemnată cap de serie numărul nouă. În startul anului 2009, Simona Halep a ajuns în finala turneului ITF de la Makarska, fiind însă învinsă de principala favorită, Tatjana Malek. În mai, a ajuns în sferturile de finală la turneul ITF de la Bucureşti, unde a cedat în faţa germancei Andrea Petkovi. În aceeaşi lună a evoluat în calificările turneului de senioare de la Roland Garros, unde a eliminat-o în primul tur pe Michaella Krajicek, cap de serie numărul 17. În ianuarie a participat la Australian Open, dar a fost eliminată încă din primul tur al calificărilor de Stephanie Foretz din Franţa. Prima mare performanţă într-un turneu WTA a fost atinsă la competiţia din luna aprilie de la Marbella, Spania. Venită din calificări, Halep a ajuns până în sferturile de finală, trecând printre altele de Iveta Benesova, a 70-a jucătoare a lumii, şi de Sorana Cîrstea, locul 36 mondial. În sferturi a fost învinsă de Flavia Pennetta.

A urmat şi prima finală a carierei într-un turneu WTA. La Fès, în Maroc, Halep a evoluat în calificări şi a eliminat-o, printre altele, pe Lucie Hradecka, a opta favorită a turneului.

Anul 2011 a început pentru Halep cu un sfert de finală în turneul de la Auckland, meci pierdut însă în faţa belgiencei Yanina Wickmayer. La Australian Open s-a calificat până în turul al treilea, cea mai bună performanţă la Melbourne. Recent, la sfârşitul lunii august, Simona Halep a oferit marea surpriză a zilei la US Open, eliminând-o pe o chinezoaica Na Li, deţinătoarea trofeului la Roland Garros şi favorită nr. 6 la New York. Pentru Simona Halep este prima victorie la o jucătoare din Top 10 WTA. După ce a uimit lumea tenisului în primul tur, când a eliminat-o pe Na Li, câştigătoarea Roland Garros-ului, Simona Halep s-a împiedicat în turul doi de Carla Suarez Navarro (Spania).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii