Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Herarconi şi Dancor Cleaning SRL se „bat" pentru serviciul de curăţenie în SCJU

ro

25 May, 2011 00:27 3613 Marime text

cap_3.jpgCele două societăţi care au participat la licitaţia pentru atribuirea contractului de servicii de curăţenie în SCJU, Herarconi şi Dancor Cleaning SRL, aşteaptă evaluarea ofertelor depuse

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a organizat, pe 20 mai, o procedură de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de „Servicii de curăţenie - acord cadru pentru 48 de luni". La licitaţie au participat două societăţi: Herarconi SRL, administrată de pesedistul Ion Jitaru, şi Dancor Cleaning SRL din Bucureşti.

Potrivit anunţului de participare 118901/07.04.2011, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată fără TVA a contractului este cuprinsă între 19.200.000 şi 31.200.000 de lei. Firma câştigătoare va furniza servicii de eliminare a deşeurilor şi a apelor uzate, salubrizare şi alte servicii similare în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. spital_curatenie_-_Spitalul_judetean_cladire.jpgDurata acordului cadru este de 48 de luni, adică patru ani. „Conform legii, avem 20 de zile pentru a studia documentaţia depusă de cele două societăţi şi să facem o evaluare corectă. De aceea va mai dura până vom şti care dintre cele două societăţi va câştiga contractul", a declarat Renato Cristea, directorul administrativ al SCJU Constanţa. Contactat telefonic în urmă cu două săptămâni, Ion Jitaru declara că nu ştie exact dacă va participa la licitaţia organizată de SCJU pentru atribuirea contractului de „Servicii de curăţenie". „La spital sunt probleme cu banii. Eu aş putea să-şi susţin financiar angajaţii patru-cinci luni, dar dacă spitalul nu va plăti la timp banii?", a precizat Ion Jitaru. Despre Herarconi, care şi-a luat cel mai mare avânt în 2007, se ştie că este preferata primăriei, a Consiliului Judeţean Constanţa, a SPITVBL, dar şi a Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. Printre cele mai importante contracte pe bani publici ale firmei Herarconi se numără acordul-cadru pe patru ani privind întreţinerea şi curăţenia sediilor Consiliului Judeţean Constanţa, în valoare de 1.536.263 lei fără TVA (aproximativ 18 miliarde de lei vechi cu TVA) şi acordul-cadru pe trei ani privind curăţenia şi întreţinerea sediilor Primăriei şi cluburilor pentru persoane vârstnice şi nevoiaşe, în valoare de 2.065.909,82 fără TVA (24 de miliarde de lei vechi, TVA inclus). Vorbim despre contracte obţinute de firma lui Jitaru în ultimul an, de la primărie şi de la CJC, a căror valoare totală depăşeşte 116 miliarde de lei vechi. Mai mult, recent, Herarconi a câştigat două contracte de la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local, unul pentru asigurarea serviciului de transport persoane, iar altul referitor la servicii de curăţenie şi întreţinere. Tot Herarconi a primit 2.000 de lei de la SCJU pentru a face curăţenie la Unitatea de Primire Urgenţe, înaintea inaugurării acesteia de către Ministrul Sănătăţii. Cât priveşte societatea Dancor Cleaning SRL din Bucureşti, acesta este administrată de olteanul Cornel Ciocan şi de bucureşteanul Dan Istrătescu. Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Cornel Ciocan îl regăsim şi în societatea Dancor Romconstruct SRL. Revenind la planurile managerului celei mai mari unităţi spitaliceşti din Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, reamintim că acesta intenţionează să externalizeze şi serviciile de spălătorie şi imagistică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii