Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost subprefect, ras de pe lista inspectorilor guvernamentali

ro

11 Feb, 2011 00:00 2605 Marime text
inspectori_guvernamentali_-_Cosmin_Andrei.jpgFostul subprefect Cosmin Andrei, singurul inspector guvernamental constănţean, îşi va pierde postul, ca urmare a deciziei luate de Guvernul României în urmă cu două zile, privitoare la desfiinţarea funcţiilor de inspector guvernamental. Hotărârea executivului a fost motivată de o economie la buget de cinci milioane de lei.

Decizia se încadrează în modificările pe care Guvernul vrea să le facă la Legea Funcţionarilor Publici. Cei care până acum ocupau funcţia de inspectori guvernamentali vor intra într-un corp de rezervă al înalţilor funcţionari publici şi vor fi selectaţi ulterior pentru alte funcţii publice, însă în tot acest răstimp nu vor fi remuneraţi. Aceştia vor rămâne în această structură timp de doi ani şi, dacă în acest interval nu îşi găsesc o modalitate de a reveni pe funcţia publică, îşi pierd calitatea de funcţionar public.
La acest moment, Secretariatul General al Guvernului are 77 de posturi de inspectori guvernamentali, din care zece suspendate, două delegate şi opt vacante. Numai anul trecut s-au cheltuit pentru aceste posturi cinci milioane de lei, din care 3,65 milioane pentru salarii, prime de vacanţă şi al 13-lea salariu, alte 350 de mii de lei pentru deplasări, iar un milion de lei pentru contribuţiile angajatorului. De precizat că cei care au fost inspectori guvernamentali nu îşi vor pierde calitatea de înalt funcţionar public.

Culeţu: "S-au cheltuit mulţi bani pentru perfecţionarea lor"

În ceea ce-i priveşte pe cei care au plecat de la Constanţa pe posturile de inspectori guvernamentali imediat după ce au fost eliberaţi din funcţiile de prefecţi şi subprefecţi, doar fostul subprefect Cosmin Andrei a rămas inspector până la momentul adoptării acestei decizii. Cosmin Andrei a ocupat postul începând cu 11 martie 2009, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial al României pe 1 aprilie 2009. În acelaşi act oficial, fusese numit în funcţia de inspector guvernamental şi fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, însă acesta a renunţat. Cât despre celălalt fost suprefect, Adrian Nicolaescu, acesta nu mai este inspector guvernamental din octombrie 2009, când a fost numit secretar general al Secretariatul de Stat pentru problemele Revoluţionarilor din 1989.
Contactat telefonic, fostul prefect Culeţu ne-a spus că Guvernul ar fi trebuit să găsească o cale să se folosească totuşi de aceşti inspectori guvernamentali şi de cunoştinţele pe care aceştia le-au acumulat în timpul cursurilor de perfecţionare care au avut loc chiar şi în străinătate: "S-au cheltuit mulţi bani pentru ca aceştia să fie perfecţionaţi, ar trebui să se profite de acest lucru".
Am încercat să luăm legătura şi cu fostul subprefect Cosmin Andrei pentru a ne spune ce intenţionează să facă în perioada cât se află în Corpul de Rezervă, însă acesta nu a răspuns la telefon. Înainte să fie numit subprefect al judeţului Constanţa, Andrei Cosmin a fost consilier local la Năvodari, din partea PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii