Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Virgil Madgearu au avut un an plin de proiecte şi activităţi

ro

23 Jun, 2011 02:24 4198 Marime text

madgearu1.jpgÎn anul şcolar 2010 - 2011, elevii de la Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu din municipiul Constanţa au participat la o serie de activităţi şi proiecte educative, printre care amintim „Ziua de mâine - un nou început", „Noi toţi, putem fi voluntari" şi „Banca de carte". „«Ziua de mâine - un nou început» este un proiect derulat în parteneriat cu Şcoala Specială nr. 2, o colaborare cu tradiţie din anul şcolar 2007 - 2008.

madgearu2.jpgUna dintre activităţile derulate în cadrul parteneriatului cu Şcoala Specială nr. 2 s-a desfăşurat în data de 31 martie 2011, înscriindu-se în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară prin participarea elevilor voluntari şi beneficiari la Concursul de dans „Împreună pentru viitor"- etapa judeţeană. Perechile mixte de elevi dansatori au concurat la secţiunile de dans modern şi tradiţional, obţinând, în final, menţiune.

madgearu3.jpgDincolo de aceste rezultate cuantificabile, măsurabile, merită apreciată formarea şi dezvoltarea comportamentelor adecvate de relaţionare - adaptare, acceptare, toleranţă, empatie în rândul elevilor implicaţi, acesta fiind cel mai mare câştig", ne-a relatat Alexandra Gherghina, directorul adjunct al Grupului Şcolar Economic Virgil Madgearu. Potrivit acesteia, elevii de la Virgil Madgearu au fost implicaţi activ şi în proiectul „Banca de carte", iniţiat de Societatea Naţională de Cruce Roşie, filiala Constanţa. „În acest proiect am fost parteneri alături de Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis şi de Şcoala cu clasele I-VIII Ciprian Porumbescu. Scopul proiectului a fost dotarea a patru şcoli generale defavorizate, din mediul rural, cu peste 300 de volume. La Gala voluntarilor 2010, Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu a primit o menţiune", a mai spus directorul adjunct de la Virgil Madgearu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii