Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa salariile si pensiile imense, urmeaza primele Directorul Nuclearelectrica primeste 266.000 de lei bonus

ro

27 Feb, 2010 03:33 2130 Marime text
cap_2.jpgDacă directorii din subordinea Ministerului Economiei vor reuşi să-şi atingă performanţele impuse prin contract - profitabilitate, investiţii, cifra de afaceri - potrivit unei propuneri legislative a ministerului condus de Adriean Videanu - aceştia vor primi în 2010 bonusuri de zeci de mii de euro, sub formă de contracte de mandat. Totalul acestora va ajunge la 850.000 de euro.

Într-o perioadă în care economia ţării se află pe o pantă descendentă, în 2010, cel mai mare câştig dintre toţi şefii care au în mână cele mai importante societăţi ale ţării, îl va primi directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, 266.000 de lei, adică aproximativ 63.000 de euro. La polul opus se află directorul de la Uzina Termică Midia cu 112.000 de lei.

Ministrul Economiei a vorbit despre această propunere legislativă într-o emisiune televizată, joi seara, precizând că aceste bonusuri sunt prezentate în proiectul de buget al societăţilor respective sub formă de contracte de mandat şi sunt drepturi negociate de directorul general cu ministerul.

De precizat că sumele sunt distincte de salariul propriu-zis, care este plafonat, până la sfârşitul lunii iunie, la nivelul venitului înregistrat de un secretar de stat, de 4.800 de lei. Directorii acestor companii de stat din energie vor primi bonusurile dacă ating obiectivele impuse prin con­tract şi care fac referire la profitabilitate, investiţii, cifră de afaceri dar şi care ţin de alte aspecte.

Instalat în funcţie la sfârşitul lunii ianuarie anul trecut, Budulan pare să fie cel mai bine remunerat director din sectorul energetic, fiind urmat şi de Ioan Folescu, directorul Electrica, în timp ce primele şefului de la Transelectrica, Adrian Baicuşi, ar urma să ajungă la 260.000 de lei iar cel al lui Florin Muntean, directorul operatorului de transport gaze naturale Transgaz - 260.000 de lei.

Ulterior, Adriean Videanu spune că nu a primit şi nu va primi nimeni niciun fel de bonus, „decât în situaţia în care, conform acordului cu FMI, eu m-am angajat că introducem criterii de performanţă pentru toate companiile naţionale. Numai dacă se depăşeşte acel cuantum, în urma unor criterii, este posibil să se dea anumite bonusuri în funcţie de performanţă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii