Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cora ajunge la Constanţa Corall, o casă departe de casă (galerie foto)

ro

17 Feb, 2011 00:00 5966 Marime text
Foto_proiect_Cora.jpgCora România a lansat ieri, la Bucureşti, proiectul Corall, cel mai mare centru comercial care se construieşte în acest moment în Constanţa.

Corall este şi cel mai mare proiect Cora din ţara noastră. Potrivit reprezentanţilor investitorului, lucrările la Corall au început în luna decembrie a anului trecut şi se vor finaliza în semestrul al doilea al anului 2012.
Corall va fi un centru comercial care va scoate din conturile investitorilor 100 de milioane de euro, cu 150.000 mp construiţi, repartizaţi pe patru niveluri: subsol, parter şi două etaje. Corall va găzdui galerii comerciale de peste 25.000 mp, cinematografe pe 3.000 mp, food court de 3.600 mp şi 1.500 de locuri de parcare. Parcările vor fi amenajate la subsol, la etajul doi intermediar şi pe terasa imobilului, acolo unde iarna se va amenaja un patinoar. Corall va crea la Constanţa 1.200 de noi locuri de muncă. Hipermarketul Cora va avea 8.000 mp.

"Acesta este primul mall pe care Cora îl construieşte în România şi reprezintă o provocare pentru noi, care, pe lângă operatori de hipermarketuri, devenim operatori de centre comerciale. Construirea acestui proiect dovedeşte încă o dată încrederea pe care o are Cora în dezvoltarea comerţului modern în România. Mai avem în plan şi alte operaţiuni de acest gen, precum centrul comercial pe care îl vom deschide tot anul viitor la Braşov", a declarat Philippe Lejeune, director general Cora România.

Socializare ziua şi noaptea


Cora va fi amplasat la intersecţia străzii Cumpenei cu bulevardul I.C. Brătianu, pe un teren ce a aparţinut societăţii Shell România. "Conceptul are la bază proiectarea unui centru comercial care să se deschidă către oraş, prin tratarea spectaculoasă a imaginii intrărilor şi prin crearea unor spaţii vitrate pe tot nivelul parterului. La exterior, s-a avut în vedere amenajarea unui spaţiu public, tip piaţă urbană, cu locuri de recreare. Amenajarea interioară este dezvoltată după un traseu care uneşte mai multe centre de interes, fiecare dintre ele tratate diferit de restul şi oferind alt tip de percepţie asupra spaţiului. Unele dintre zone sunt deschise, se oferă total privirii spectatorului, altele se ascund şi se dezvăluie pe măsură ce traseul este parcurs. Proiectarea a ceea ce va deveni una dintre principalele atracţii ale municipiului Constanţa, a însumat 37.000 de ore de muncă cu implicarea a peste 50 de specialişti în domeniu", a explicat Virgil Profeanu, coordonatorul biroului de proiectare Alter Ego Concept, proiectantul principal al centrului comercial Corall.
La faţada şi la logo-ul Corall au lucrat de asemenea arhitectul francez Pierre Schall şi Sophie Bouriez, arhitect-scenograf de la firma Zelphis din Franţa. "Cora propune locuitorilor din Constanţa o nouă generaţie de centre comerciale. Corall a fost gândit din punct de vedere arhitectural ca un spaţiu deschis comerţului şi socializării atât ziua, cât şi noaptea. Pietonii vor putea zări de departe o verandă spaţioasă care găzduieşte un ecran gigant, suport de comunicare sau spectacol. Spaţiul, lumina, culorile, materialele de construcţie şi sunetul au fost gândite aşa încât vizitatorul să se simtă răsfăţat şi optimist", au declarat Pierre Schall şi Sophie Bouriez.

Galeria Corall va fi comercializată de compania CB Richard Ellis. "Proiectul Corall are avantajul de a aduce într-un singur loc toate ingredientele pentru a-l transforma într-un succes pentru comunitatea locală: poziţionarea excelentă în oraş, magazine diverse şi facilităţi de petrecere a timpului liber la doar câteva minute de centru, calitatea arhitecturală, uşurinţa în accesibilitate, precum şi încrederea în echipa Cora, responsabilă cu dezvoltarea. Toate aceste elemente vor transforma Corall în destinaţia de cumpărături şi distracţie a constănţenilor, o casă departe de casă", a afirmat Luiza Moraru, Head of Retail Department la CB Richard Ellis. Terenul de pe strada Cumpenei a fost cumpărat de SC Temestate SRL, investitorul din spatele brandului Cora, de la SC Shell Gas România SA prin contractul de vânzare-cumpărare 729 din 2 aprilie 2007. La acea vreme, Temestate, reprezentată de Henri Dominique Martin, a plătit către Shell Gas România, reprezentată de George Pavel, suma de 10.641.372 euro fără TVA. Din această sumă, la semnarea contractului, cumpărătorul a dat 9.577.235 de euro, iar la predare încă 1.064.137 euro. Vânzătorul dobândise dreptul de proprietate asupra terenului ca urmare a unui aport la capitalul social al companiei SC Peco Constanţa SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bucur 14 Jan, 2013 20:45 unde se pot timite cv.
  • elena 13 Jun, 2012 12:13 din ce am vazut eu trebuie sa intri pe corall.ro pt a depune cv,inca nu au inceput inscriile si eu vreu sa ma angajez...
  • lori 30 Sep, 2011 10:42 as dorii sa ma angajez la dvs corall,as vrea un mail prin care sa trm cv sau ma puteti contacta la tel 0762965494 multumesc am 23 ani casatorita un copil
  • Ofiteru de servici 17 Feb, 2011 07:44 Imi pare rau ca nu se specifica ca vizitatori trbuie sa vina musai cu BICICLETA. Puteti vedea din machete ca s-a construit cea mai mare parcare din tara pentru BICICLETE. Acestea beneficiaza de parcare gratuita pazita si spalare gratis.