Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea RATC a chemat poliţia să discute cu şoferii (galerie foto)

ro

14 Jul, 2011 02:27 1270 Marime text
RATC_ratc.jpgReprezentanţii Poliţiei Rutiere s-au întâlnit, ieri, la iniţiativa conducerii şi sindicatului, cu şoferii Regiei de Transport în Comun Constanţa, cu care au discutat despre incidentele rutiere în care sunt implicate autobuzele regiei.

„Dacă anul trecut au fost doar 4 accidente în care au fost implicaţi şoferi ai RATC, anul acesta s-a ajuns deja la 12. Patru dintre acestea s-au produs din vina şoferilor regiei", le-a spus celor prezenţi Carmen Şerbănescu, reprezentantul Poliţiei Rutiere. Cel mai grav dintre acestea s-a produs pe 6 iulie, când un autobuz de pe linia 5 care se retrăgea noaptea la garaj nu a acordat prioritate unui autoturism. În urma impactului, şoferul automobilului a decedat. La rândul său, Marius Ghiţă, reprezentant al Poliţiei Rutiere Constanţa, a precizat că accidentele rutiere, în care sunt implicate autobuzele RATC, se produc pe fondul neacordării priorităţii, neadaptării distanţei dintre autovehicule, dar şi din cauza faptului că şoferii vorbesc la telefonul mobil, atunci când sunt la volan. „Trebuie să fiţi mai atenţi, deoarece sunteţi responsabili de viaţa pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la trafic", a mai precizat Carmen Şerbănescu. De altfel, luni, reprezentanţii Poliţiei Rutiere au testat cu etilotestul mai mulţi şoferi ai RATC şi au constatat că aceştia nu au consumat alcool.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bit 14 Jul, 2011 11:37 Domnii soferi,ar fi cazul sa mearga cu viteza mai mica si atentie mai mare.A se vedea cum circula cei de pe 44 si 51 pe str. Mihai Viteazu. Cu toate ca am insistat pe linga conducerea RATC, aceasta nu a luat nici o masura de reglementare.