Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Tu faci legea de nota 10" a fost lansată şi la Constanţa

ro

14 Apr, 2011 02:44 1536 Marime text
dezbatere.jpgCampania „Tu faci legea de nota 10" este iniţiată de Ministerul Educaţiei şi are drept scop promovarea noii legi a educaţiei.

Lansarea campaniei „Tu faci legea de nota 10" a avut loc ieri, la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, în prezenţa lui Marius Bălaşa, director în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Pe lângă informaţii legate de Legea Educaţiei, a fost adusă în discuţie şi tema reducerilor de personal din învăţământ. Reprezentantul ministerului a ţinut să sublinieze faptul că de-acum nu se mai poate vorbi de reduceri masive de personal, ci doar de reducere naturală. Alături de profesori, la dezbatere a fost prezent şi prefectul Claudiu-Iorga Palaz, care a precizat că noua lege va aduce un plus de valoare activităţii profesorilor. „Salut această dezbatere a Legii Educaţiei, care va aduce doar beneficii, atât profesorilor, cât şi elevilor şi părinţilor. Cei care au elaborat această lege au creat stabilitate pentru viitor, dar şi un cadru legal", a precizat Claudiu-Iorga Palaz. La dezbaterea de ieri au participat şi cadre didactice, directori, părinţi şi elevi. Dascălii din Constanţa, care au lucrat timp de aproape o lună la elaborarea metodologiilor privind regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului de artă, au vorbit celor prezenţi despre contribuţia lor la elaborarea legislaţiei secundare. De asemenea, participanţii la evenimentul de ieri au primit o broşură editată de Ministerul Educaţiei, în care sunt prezentate cele mai importante capitole ale noii legi. Printre acestea amintim contractul educaţional încheiat între părinţi şi şcoală, care cuprinde drepturile şi obligaţiile fiecăruia, dar şi sancţionarea unităţii de învăţământ în cazul în care îşi încalcă obligaţiile. O altă noutate este faptul că, de acum, părinţii semnează, fac parte din consiliile de administraţie şi pot fi sancţionaţi contravenţional sau pot presta muncă în folosul comunităţii dacă împiedică şcolarizarea copiilor în învăţământul obligatoriu. „În această broşură, legea este explicată pe înţelesul tuturor, pentru că prezintă cele mai importante articole din noua lege a învăţământului", a declarat reprezentantul Ministerului Educaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii