Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Big brother la examenele de bacalaureat din acest an

ro

31 May, 2011 01:37 1231 Marime text
bacalaureat_examen_bacalaureat_elevi_054.jpgCu toate că Ministerul Educaţiei a cerut ca examenele de bacalaureat din acest an să fie monitorizate cu camere video, acest lucru nu poate fi pus în aplicare în toate unităţile şcolare din judeţul Constanţa. „Examenul va fi monitorizat video în măsura în care acest lucru va fi posibil. Chiar azi (n.r. ieri), în Consiliul de Administraţie am luat în discuţie acest aspect. Rămâne de văzut dacă şcolile au posibilităţi materiale să facă acest lucru. La ora actuală, unităţile şcolare din judeţ au montate camere video pe holuri şi în curtea şcolilor, nu şi în sălile de clasă. Ministerul nu a făcut nicio precizare legată de o eventuală susţinere financiară pentru montarea de camere video în săli. Dar ne dorim ca măcar în cazul probelor scrise să existe în săli camere video", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, camerele video ar fi utile în încercarea de a demonstra frauda, în cazul în care ar existat suspiciuni sau reclamaţii în acest sens. Reamintim că sesiunea de bacalaureat începe pe data de 6 iunie, când va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A. Între 8 şi 10 iunie urmează evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B. Evaluarea competenţelor digitale, proba D, se va desfăşura în perioada 13 - 17 iunie. Între 20 şi 23 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, proba C.

Probele scrise încep pe 27 iunie cu Limba şi literatura română. Pe 28 iunie, candidaţii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă, urmată pe

29 iunie de proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi a specializării va fi susţinută pe 1 iulie, urmând ca pe 3 iulie să fie afişate rezultatele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii