Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI le-a trimis inapoi documentele Functionarii publici, la adapost cu declaratiile de avere

ro

06 Jul, 2010 02:20 1464 Marime text
Marcela_Enache.jpg

ANI le-a trimis înapoi documentele:Funcţionarii publici, la adăpost cu declaraţiile de avere

 Potrivit celor susţinute de secretarul primăriei, Marcela Enache, toate declaraţiile de avere ale funcţionarilor din primărie au fost trimise la Agenţia Naţională de Integritate în termenul legal, însă reprezentanţii le-au trimis înapoi actele. Motivul: până când noua lege ANI nu va fi publicată în Monitorul Oficial al României şi va produce efecte, nicio declaraţie de avere nu va fi făcută publică.

Chiar dacă a trecut aproape o lună de la data limită până la carefuncţionarii publici din administraţia publică locală şi judeţeană şi-au pututdepune declaraţiile de avere, nici până la momentul actual acestea nu au fostafişate pe site-urile instituţiilor.Legal, autorităţile aveau termen 30 de zile până când puteau să-şiafişeze pe site-urile lor declaraţiile funcţionarilor.

„Noile-am trimis pe toate în termenul legal stabilit, dar săptămâna trecută ne-aufost trimise înapoi de către cei de la ANI cu menţiunea că până când nu va fipublicată noua lege ANI, vechile formate ale declaraţiilor de avere nu mai suntvalabile", a susţinut secretara primăriei, Marcela Enache.

Amîncercat să aflăm dacă şi cei de la Consiliul Judeţean Constanţa se confruntăcu aceeaşi problemă însă secretara CJC, Mariana Belu, nu a putut fi contactată.Nici purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, nu a ştiut ce să spunădespre publicarea declaraţiilor, însă a ajuns la aceeaşi concluzie ca şisecretara primăriei. „Până nu apare legea ANI nu se ştie nimic clar în legăturăcu declaraţiile de avere". 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii