Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerile lui Cristian Bîrcă „se cer" în insolvenţă

ro

08 Oct, 2010 01:52 6182 Marime text
cap_2.jpgProiectele Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă

Cristian Bîrcă pare a avea probleme în afaceri.

Alcor_15.jpgDe-a lungul timpului, firmele lui Cristian Bîrcă au dezvoltat mai multe proiecte de anvergură, atât în Constanţa, cât şi în staţiunile de pe litoral, dar şi la munte. Proiecte cum ar fi Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au avut ca beneficiari firmele Alcor Construct, Alcor West, Well Group, Locrida Estival sau Alcor Merchant. Prima dintre firmele care a dat semne de instabilitate financiară a fost chiar Alcor Construct, una dintre societăţile implicate la început în proiectul cartierului de locuinţe ieftine pentru tineri de pe Baba Novac. Intrată în proiect alături de Metal Intertrade, o altă afacere marca Bîrcă, Alcor-ul a fost înlocuit de către israelienii de la Shapir, cei care se ocupă de asfaltarea străzilor din Constanţa. În iulie, pe 14 şi 15, instanţa a judecat dosarul prin care debitoarea Alcor Construct „a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă". Firma şi-a arătat intenţia de a se reorganiza şi a prezentat şi un plan în acest sens. Aşa că, societatea şi-a „primit" înscrierea în Buletinul Insolvenţei.

Ocupat cu noi contracte?!

În aceeaşi situaţie se află acum SC Locrida Estival SA, care a depus în instanţă dosarul 13095/118/2010, înregistrat pe 6 octombrie a.c., cu obiect „deschiderea procedurii de insolvenţă la cererea debitoarei". Cristian Bîrcă a deţinut până pe 17 februarie 2010 0,1335% din capitalul social al firmei, parte pe care a cesionat-o, la acea dată, lui Traian Alexandru. Însă, în Locrida Estival mai este implicată şi SC Locrida Construct SRL, în care îl regăsim pe acelaşi Alexandru, dar şi Alcor Construct-ul lui Bîrcă. Aşadar, cu sau fără părţi sociale în „debitoarea" Locrida Estival, Cristian Bîrcă tot are ceva de spus în firmă. Mai mult decât atât, societatea care-şi cere insolvenţa a dezvoltat Cronos Residence din Olimp, antreprenor general fiind Alcor Construct. Aşa că lucrurile se cam leagă în universul afaceristic al lui Bârcă. Am încercat să-l contactăm pe Cristian Bîrcă pentru a ne spune ce se întâmplă cu afacerile sale, însă nu am reuşit. Nici pe telefonul mobil, nici la firmă, afaceristul nu a putut fi contactat. Este adevărat, una dintre angajatele sale, ne-a explicat faptul că şeful este foarte ocupat cu găsirea de noi contracte şi că, din această cauză, nu prea răspunde la telefon. Cristian Bîrcă este implicat în Antrecon, Alcorwind, Well Grup, Alcor Construct, Alcor Merchant, Alcor Development, Alcor Investment, Core Energy, Relax Estival, Encore Serv, Alcor West şi Metal Intertrade. Pe 15 aprilie a.c. a renunţat la funcţia de administrator a SC Alcor Merchant SRL. La rândul său, Traian Alexandru deţine părţi sociale în: Mistique Mobel, Topo-Dalex, Elion Rematix, Dafnis Impex, Locrida Construct, Locrida Estival, Colos Construct Company, Empire Services şi IECO International Group.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popazov Florin 22 Oct, 2010 12:01 Birca asta a tepuit vreo 50 de familii si in Bucuresti, un e a incasat sume de peste 3 milioane de euroa si apoi a fugit cu banii. Momentan este cautat de politie sa dea explicatii!