Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actele necesare pentru certificatul de urbanism

ro

21 Jan, 2010 03:37 2951 Marime text
gigi_chiru_08.jpgDupă ce zilele trecute, informam cititorii care sunt demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, astăzi, şeful Inspectoratului Teritorial de Construcţii, Gigi Chiru, face precizări legate de modul în care se poate intra în posesia unui certificat de urbanism.

Astfel, la fel ca şi în cazul autorizaţiilor de construcţii, şi certificatele de urbanism se eliberează tot la cererea solicitantului şi este un act absolut necesar pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, pentru întocmirea autorizaţiilor cadastrale de comasare dar şi a celor de dezmembrare. Actul emis stabileşte cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamentului şi conţine lista acordurilor şi avizelor necesare pentru realizarea construcţiei.

Certificatul cuprinde câteva aspecte care fac referire la regimul juridic al imobilului, la cel economic dar şi la cel tehnic. Regimul juridic verifică dreptul de proprietate al imobilului, la situarea acestuia, care sunt terenurile sau construcţiile aferente dar şi dacă acesta este cuprins în Lista care cuprinde monumentele istorice din România. Cât priveşte partea referitoare la regimul economic al imobilului, acesta cuprinde detalii legate de folosinţa actuală, despre destinaţiile admise/neadmise stabilite de prevederile specifice fiecărei zone. Nu în ultimul rând, regimul tehnic al imobilului evidenţiază procentul de ocupare al terenului, coeficientul de utilizare al acestuia, dimensiunile minime şi maxime ale parcelelor dar şi alinierea terenului şi a construcţiilor faţă de străzile adiacente terenului.

De precizat că certificatul de urbanism se eliberează în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii