Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Universitatea „Ovidius” - Ovidius pe întuneric!

ro

18 Mar, 2016 17:31 1912 Marime text
Sâmbătă, 19 martie 2016, timp de o oră, de la 20.30 şi până la 21.30, Universitatea „Ovidius” din Constanţa vă propune, cu implicarea Facultăţii de Arte, o modalitate alternativă de a „dărui naturii din energia noastră” şi de a petrece împreună „Ora Pământului”, în premieră naţională: spectacolul Ovidius pe întuneric.
 
Aflându-ne într-un spaţiu dimensionat de „Metamorfoze” şi de „Arta iubirii”, studenţii şi profesorii Universităţii „Ovidius” îl vor celebra, alături de constănţeni, pe marele poet Ovidius, patronul spiritual al spaţiului academic tomitan, de la a cărui moarte se împlinesc 1999 de ani, şi vă invită la un moment de reculegere culturală, „luminat” de gândurile şi frazele celebrului „liric al exilului”, mult mai modern decât se crede. 
Inedita manifestare are loc în Aula Magna a Universităţii „Ovidius”, la sediul din b-dul Mamaia. Prof. univ. dr. Radu Niculescu, studenții, Ionuț Dulgheriu, Elera Meregiu, Cosmin Adrian, Roxana Gurău, la pian, lect. dr. Andreea Bratu, îndrumaţi de prof. univ. dr. Daniela Hanțiu, conf. univ. dr. Alina Cristea, soprana de renume internațional Nicoleta Ardelean, celebra coregrafă Stela Cocârlea – cadre didactice asociate, vor fi protagoniștii acestui eveniment. Intrarea este liberă.

Sloganul din acest an al „Orei Pământului” este „Dăruieşte naturii din energia ta”, iar ovidienii vor să facă din acest îndemn un eveniment la plural: „să dăruim naturii din energia noastră!” Este şi îndemnul pe care rectorul Universităţii „Ovidius”, prof.univ.dr. Sorin Rugină îl lansează cu această ocazie: „Să fim solidari cu miliardele de oameni care vor stinge lumina pe întreg cuprinsul planetei. Este, poate, un gest mic, însă cu o semnificaţie imensă”.

În acest an, peste două miliarde de oameni vor stinge lumina pentru a celebra „Ora Pământului”.
În cadrul acestui concept inedit de a celebra „Ora pământului”, ovidienii transformă intenția în practică și, începând cu orele 11.00, invită pe toți constănțenii iubitori de natură să-i ajute la plantarea a 70 de copaci în parcul din fața Universității „Ovidius” (Campusul Universitar, Facultatea de Medicină).
Vă aşteptăm cu drag să fiţi alături de noi să protejăm împreună natura!
  
Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța, 
18 Martie 2016 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii