Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Comunicat de presa - Întrevederea domnului Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat cu E.S. domnul Marcin Bartłomiej Wilczek, noul ambasador al Republicii Polone în România joi, 18 februa

ro

18 Feb, 2016 20:20 1084 Marime text
În data de 18 februarie 2016, domnul Georgică Severin, președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Marcin Bartłomiej Wilczek, noul ambasador al Republicii Polone în România. La întâlnire a mai luat parte domnul domnul Grzegorz Cyganowski, secretar I al Ambasadei poloneze. Acțiunea se înscrie în seria consultărilor periodice pe domeniul de specialitate, pe care Comisia pentru cultură și media a Senatului le are cu reprezentanțele diplomatice prezente la București.
 
Domnul senator Severin a făcut o prezentare a activității Comisiei și a instituțiilor aflate sub autoritatea acestei structuri permanente a Senatului (Ministerul Culturii, CNA, ICR, SRTV, SRR). Cu acest prilej, președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului a reafirmat întreaga sa disponibilitate pentru consolidarea colaborării bilaterale româno-poloneze pe palierele cultural și de media, fiind subliniată de ambele părți atât importanța diplomației parlamentare (avantajată de gradul ridicat de reprezentativitate), cât și faptul că valorile culturale constituie un liant solid pentru cele două țări ale noastre care “împărtășesc un trecut de prietenie”.
 
E.S. domnul Marcin Wilczek a fost de acord că „cele două țări au foarte mult de oferit în plan cultural”, evidențiind rolul central pe care Institutul Polonez la București și Institutul Cultural Român de la Varșovia îl au în efortul comun de promovare reciprocă a valorilor culturale autentice. Ambasadorul Republicii Polone a salutat, de asemenea, colaborarea foarte bună de la nivelul organizațiilor și instituțiilor culturale din teritoriu atât din România, cât și din Polonia, care organizează multiple proiecte în ambele țări. A fost exprimată convingerea că Noul Plan de Acțiune pentru perioada 2016-2020 va contribui la dinamizarea colaborării bilaterale în plan cultural.
 
Arătând că libertatea de expresie și a libertății presei constituie trăsături esențiale ale unei societăți democratice, domnul senator Georgică Severin a fost interesat să afle de la ambasadorul polonez măsurile de reformă în planul conducerii, organizării și finanțării pe care Guvernul Poloniei le are în vedere în ceea ce privește televiziunea națională, menționând faptul că și în țara noastră este discutată situația SRTV. În acest sens, președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului a menționat propunerea legislativă pe care domnia sa, alături de alți parlamentari, a înaintat-o pe data de 17 februarie la Camera Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată, și care are în vedere îmbunătățirea activității de management pentru postul național de televiziune.    
 
A fost convenită stabilirea unei consultări permanente a Comisiei cu Ambasada Republicii Polone pentru asigurarea unei promovări extinse a acțiunilor culturale comune în rândul publicului din România. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii