Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migrenele nu sunt simple dureri de cap!

ro

25 Mar, 2014 10:38 1390 Marime text
Deşi este definită ca o durere intensă de cap, sau cefalee, migrena nu se rezumă doar la atât, simptomele fiind multe şi variate în cazul acestei afecţiuni. Pentru a putea fi identificată, trebuie să se determine cauzele apariţiei şi să fie recunoscute semnalele care necesită atenţie medicală.
Cele mai comune semne ale migrenei sunt: dureri frecvente de cap, moderate sau chiar severe ce pot dura de la câteva ore la câteva zile, pleoape căzute şi ochi roşii. Alte simptome ascoiate migrenei sunt senzaţiile de greaţă şi ameţeală, dereglări ale vederii şi sensibilitatea la lumini şi sunete puternice. Sunt în general agravate de activităţile fizice.


Ce proacă migrenele? Printre cei mai comuni factori declanşatori ai migrenelor sunt mediul, mâncarea, băutura, hormonii şi somnul. Astfel, schimbările de temperatură, lumina fluorescentă, mirosurile puternice, alcoolul, nitriţii, tratamentul cu hormoni sau anticoncepţionale şi un program neregulat de somn pot provoca migrene. La acestea se mai adaugă şi stresul, oboseala cronică şi administrarea anumitor medicamente.
S-a dovedit că persoanele de sex feminin au un risc de apariţie al migrenelor de trei ori mai mare decât bărbaţii. De asemenea, mai predispuşi la apariţia migrenelor sunt adolescenţii şi tinerii, comparativ cu persoanele din alte categorii de vârstă.
Administrarea medicamentelor fără prescripţia medicului de specialitate, în acest caz, nu este indicată. Dacă te confrunţi cu aceste simptome, trebuie să te prezinţi de urgenţă la medic pentru a putea identifica declanşatorul migrenei şi pentru a-ţi recomanda un tratament potrivit nevoilor tale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii