Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ananasul, sănătate exotică

ro

09 May, 2014 10:29 1340 Marime text


Considerat în urmă sute de ani un fruct meritat doar de zei, datorită gustului deosebit, ananasul este astăzi la îndemnâna oricui, dar la fel de delicios. De aceea, ar trebui să porfităm din plin de beneficiile pe care acesta le aduce sănătăţii noastre.Ananasul este un excelent aliment detoxifiant, având capacitatea de a curăţa organismul şi de a purifica intestinele şi sângele. Toate proprietăţile anansului sunt oferite de gama largă de vitmamine şi minerale conţinută, de la vitaminele B, E şi C până la fier, cupru, calciu, zinc, magneziu şi iod.
Este, de asemenea, un aliment indicat pentru curele de slăbire deoarece 100 de grame de fruct conţin doar 50 de calorii, aceeaşi cantitate garantând, însă, aportul a peste jumătate din doza zilnică recomandată de mangan. Această substanţă este responsabilă de întărirea sistemului osos şi a ţesuturilor conjunctive, prevenind dezvoltarea fragilităţii oaselor.
Datorită conţinutului ridicat de betacaroten, ananasul are capacitatea de a reduce riscul de apariţie al afecţiunilor oculare, cu până la 35%. De asemenea, o porţie de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C, echivalentul dozei zilnice recomandate, dar şi 95 de miligrame de vitamina A, substanţă cu rol în protejarea celulelor de ameninţarea radicalilor liberi şi de vindecarea celulelor deja deteriorate. În plus, vitamina C întăreşte sistemul imunitar, ajutând coprul să lupte împotriva unor boli precum gripa sau răceala.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii