Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentele prăjite în baie de ulei ucid lent, dar sigur

ro

26 May, 2014 14:39 1349 Marime text

Alimentele prăjite pot fi, câteodată, delicioase. Dar, pentru că trăim într-o lume în care oricum suntem asaltaţi de substanţe toxice, este important să avem foarte mare grijă la ce alegem să mâncăm, iar prăjelile sunt dintre cele mai puţin indicate. Iată câteva motive care te vor convinge, cu siguranţă, să te gândeşti de două ori înainte să consumi alimente gătite în baie de ulei.
Experţii de la Centrul de Cercetări despre Cancer „Fred Hutchinson” au demonstrat, în 2013, că prin consumul regulat de prăjeli creşti riscul de apariţie al cancerului de prostată, din cauza compuşilor cancerigeni care se formeză în alimente atunci când sunt gătite la o temperatură foarte înaltă. De asemenea, potrivit acestor cercetători, alimentele prăjite în baie de ulei pot cauza apirţia mai multor tipuri de cancer precum cel esofagian sau la plămâni, pancreas sau sân. În plus, prăjelile pot influenţa într-un mod negativ şi sănătatea cardiovasculară şi cardiacă, favorizând apariţia insuficienţei cardiace.
Dacă mai adăugăm faptul că aceste alimente nu sunt altceva decât nişte calorii goale, lipsite de nutrienţi şi vitamine necesare unui organism sănătos, putem include prăjelile în categoria alimentelor „aşa nu”. Astfel, data viitoare când alegi să consumi alimente precum gogoşi, peşte, pui sau cartofi, gătite în baie de ulei, gândeşte-te de două ori.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii