Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de reabilitare la infrastructura municipului Medgidia

ro

24 Feb, 2014 17:17 1066 Marime text
Anul 2014 aduce noi lucrări de reabilitare la infrastructura municipiului Medgidia. Edilii orașului au în plan pentru anul acesta modernizarea condițiilor de transport, prin reabilitarea de căi principale de acces în municipiu, precum și creșterea numărului de parcări.
                Principalul obiectiv al proiectului este reparația capitală la Podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră. Suprafaţa de asfalt va fi îndepărtată până la beton şi se vor turna trei straturi noi de asfalt. Suprafaţa pietonală, trotuarele, vor fi amenajate cu dale, iar bordurile înlocuite. Mai mult, tot ceea ce ține de elemente metalice, din beton sau beton armat va fi refăcut și reparat. Lucrările la pod se vor întinde pe o arie de 13.419 mp.
              Un alt punct de pe lista de obiective este modernizarea străzii Vîlcelelor, pe o suprafață de 9869.95 mp. Trotuarele vor fi refăcute, strada va fi asfaltată și lărgită, pentru a asigura traficul în siguranță al autovehiculelor. Vor fi montate indicatoare de circulație și marcaje rutiere și se vor realiza locuri de parcare noi.
Tot în acest proiect este inclusă reabilitarea a 25 de parcări în zona de nord a municipiului,  adiacente  străzilor Independenţei,  Mihai Viteazu,  Industriei,  Vîlcelelor,  Dezrobirii, și  11  parcări   în  Zona  Vest   adiacente  străzilor Podgoriilor, Vânătorilor, Lupeni.
Lucrările la parcări au început deja în zona de Nord, lângă sala de sport. Mai mult, se vor amenaja 49 de stații de transport în comun. Stațiile vor fi amplasate în zonele de staționare a mijloacelor de transport în comun și vor fi moderne, echipate la standarde europene. În plus, vor fi amenajate și 27 de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.
              Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, valoarea totală fiind de aproximativ 14.000.000 lei, din care primăria va contribui cu 200.000 lei.
              Durata de implementare este de 22 de luni de la data semnării contractului de finanţare, respectiv 21.08.2013, mai exact, lucrările ar trebui să fie încheiate până în vara anului 2015.
 
Compartiment Relații Publice și Presă
 
24 februarie 2014
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii