Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP a depus 300.000 desemnăturistrânse de lacetăţeniîmpotriva accizeişiîicere premieruluisă anulezemăsura

ro

31 Mar, 2014 15:41 944 Marime text
PMP a depus 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni împotriva accizei şi îi cere premierului să anuleze măsura Partidul Mişcarea Populară a depus luni, 31 martie a.c., la sediul Guvernului, lista cu cele peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie.

Prezent la Guvern, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut încă o dată Executivului să anuleze intrarea în vigoare a accizei de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil, arătând că cetăţenii s-au pronunţat clar împotriva ei. “În urmă cu două săptămâni, mai bine de 10.000 de români veniţi aici, în Piaţa Victoriei, i-au cerut lui Victor Ponta să renunţe la acciză. Peste 300.000 de oameni au răspuns apelului Mişcării Populare de a semna petiţia anti-acciză şi astăzi am depus la guvern semnăturile lor, cerându-i premierului mincinos, Victor Ponta, să renunţe la scumpirea benzinei şi a motorinei”. Eugen Tomac a amintit, totodată, că preşedintele Traian Băsescu a fost cel care a atras atenţia asupra majorării abuzive a accizei pe combustibil, în urmă cu câteva luni.

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, a declarat că măsurile anunţate de Guvern pentru transportatori sunt discriminatorii faţă de ceilalţi cetăţeni afectaţi de majorarea accizei şi de scumpirea preţurilor. „Mi se pare absolut incorect ceea ce a anunţat premierul Ponta - şi anume că s-ar gândi la compensaţii pentru transportatori. De altfel, a şi distins între transportatorii cinstiţi şi cei necinstiţi. Mă întreb, dacă îi ştie pe cei necinstiţi, de ce îi lasă să procedeze ilegal? Pe de altă parte, de ce nu-i ajută, de pildă, şi pe taximetrişti? Noi credem că în primul rând nu trebuie să aibă loc mărirea preţurilor, care este absolut aberantă. Singura explicaţie pe care am găsit-o este aceea că Victor Ponta vrea ca toată populaţia să plătească pentru campania Dacianei pentru Parlamentul European şi apoi pentru campania lui la preşedinţie”, a spus europarlamentarul Cristian Preda.

“Semnăturile strânse sunt doar un semnal, PMP va continua să dialogheze cu cetăţenii României astfel încât ei să se trezească la realitatea tristă a Guvernului Ponta şi să-l dea cât mai repede jos. Victor Ponta ne jecmăneşte pe toţi, dar promite compensaţii mincinoase numai pentru unii. Fiecare cetăţean va plăti 4 milioane de lei vechi numai anul acesta pentru ca Dragnea, Oprişan, Mazăre să poată să dea pomeni electorale”, a spus vicepreşedintele PMP, Teodor Baconschi. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor împotriva accizei preşedintele PMP, Eugen Tomac, vicepreşedintele Teodor Baconschi, europarlamentarul Cristian Preda, secretarul general al PMP, Cristian Petrescu şi deputaţii Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă. 31 martie 2014 Departamentul de Comunicare al PMP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii