Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL nu se dezice de programul său de guvernare

ro

29 Oct, 2013 13:23 1190 Marime text
Partidul Naţional Liberal a fost în orice guvernare în care s-a implicat direct, un promotor real al politicilor economice de dreapta, cel mai bun exemplu în acest sens fiind cel din anul 2005, atunci când Guvernul Tăriceanu a susţinut şi implementat introducerea cotei unice de impozitare de 16%, inclusiv pe dividende, iar această măsură extrem de curajoasă şi contestată până atunci, a reprezentat ulterior un punct forte de atractivitate pentru investitorii importanţi.
  De aceea, cred că acum este absolut necesar să precizăm cu toţii faptul că zvonistica intensivă din mass-media invocată în ultimile zile, privind intenţia Guvernului USL de a lua în perioada următoare unele măsuri de creştere a cotei unice, nu are nicio susţinere politică în realitate, deoarece acestea nu au vreo legătură cu prevederile programului de guvernare pe care ni l-am asumat în faţa celor pe care-i reprezentăm.
  Noi, liberalii, avem realmente convingerea că această cotă unică de impozitare reprezintă un real avantaj de competitivitate fiscală al României, avantaj pe care PNL îl susţine în continuare în mod ferm, considerând în acelaşi timp că acesta trebuie de urgenţă întărit prin alte măsuri importante de relaxare fiscală, măsuri de impact pentru întreg mediul de afaceri, aşa cum preconizăm că ar putea fi ideea noastră de reducere a CAS, începând cu 1 ianuarie 2014.
  Pentru îndeplinirea obiectivului Guvernului USL de îmbunătățire a colectării veniturilor statului, principala preocupare o reprezintă reducerea semnificativă a evaziunii fiscale și nicidecum creșterea fiscalității. Miniştrii liberali de resort au luat deja măsuri în acest sens, în prezent desfășurându-se la nivel guvernamental o reformă a sistemului de administrare, colectare şi de control al veniturilor, iar pe măsură ce acest proces va fi implementat, suntem convinşi că vom avea şi rezultatele aşteptate.
  Pe termen mediu şi lung, prosperitatea românilor reclamă o viziune fiscal-bugetară liberală, adică măsuri hotărâte de simplificare fiscală şi, totodată, de stimulare fiscală a mediului de afaceri, a clasei de mijloc şi întreprinzătorilor care creează locuri de muncă şi generează prosperitate şi dezvoltare. În acest sens, PNL și-a  afirmat hotărât intenția de a susține și promova reducerea CAS cu 3 puncte procentuale, pentru început, care să reafirme interesul antreprenorial pentru investiții și creare de locuri de muncă.
  Atât timp cât suntem la guvernare, noi, liberalii nu vom fi de acord cu nicio măsură de creştere a fiscalităţii în România, de împovărare suplimentară a întreprinzătorilor privaţi şi de frânare intenţionată a întregului mediu de afaceri care, după cum ştim foarte bine, reprezintă adevăratul motor al economiei româneşti!
 
 
           
  29.10.2013 Mihai Lupu
  Deputat PNL Constanța     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii