Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Pocora - Ilie Sârbu este ultimul care trebuie să vorbească despre relațiile cu Traian Băsescu

ro

24 Mar, 2014 19:29 1100 Marime text
Domnul Sârbu este ultimul care are căderea să vorbească despre relațiile cu Traian Băsescu. Ori poate consideră că experiența sa din trecut, a discuțiilor și negocierilor netransparente avute la Palatul Cotroceni, îl califică drept un expert.
Nu uităm că domnul Sârbu este cunoscut, printre proprii săi colegi de partid, drept cel care ținea legătura cu Palatul Cotroceni în perioada în care PSD era condus de Mircea Geoană. Probabil că în baza acelor experiențe se consideră un fin cunoscător al relațiilor cu Traian Băsescu, dar în nici un caz nu este în măsură să dea lecții despre fronturi anti-Băsescu.
Aceasta cu atât mai mult cu cât se pare că aceste înțelegeri de culise dintre PSD și Palatul Cotroceni continuă și în prezent. Cum să vorbești tu PSD și tu Ilie Sârbu de front anti-Băsescu după ce premierul Victor Ponta îndeplinește la fel de umil (așa cum îl alintă Traian Băsescu, precum un pisicuț) toate dorințele locatarului de la Cotroceni.
A cerut Traian Băsescu amânarea accizei pe carburanți, Victor Ponta a îndeplinit, a solicitat Traian Băsescu trimiterea programului noului guvern în Parlament, Victor Ponta a executat, a indicat Traian Băsescu cine și unde trebuie numit procuror șef, Victor Ponta a intrat imediat în negociere să-și obțină partea sa.

Declarațiile lui Ilie Sârbu nu reprezintă, așadar, decât continuarea obsesiilor referitoare la Crin Antonescu și PNL. Iată că, deși și-a văzut visul cu ochii, acela ca PSD să rămână singur la guvernare pentru a acapara toată puterea, domnul Sârbu nici acum nu poate dormi de grija PNL.
Ilie Sârbu ar mai vrea să ne facă să credem și că în interiorul PNL sunt persoane care nu sunt de acord cu ‘aruncarea pe geam a proiectului USL’. Cel mai corect ar fi ca domnul Sârbu să nu mai vorbească bazându-se pe iluziile pe care și le face legate de alianța cu persoana fizică C.P. Tăriceanu, ci să se uite la votul aproape unanim al conducerii PNL prin care s-a consemnat imposibilitatea atingerii obiectivelor USL alături de PSD și să remarce unitatea PNL manifestată după trimiterea în opoziție.
Ne-am fi așteptat ca măcar acum, când în sfârșit și-a atins scopul ca PSD să fie singur la putere, Ilie Sârbu îl va sfătui pe Victor Ponta să se mai ocupe și de guvernare, de economie, de creșterea locurilor de muncă, de tineri, de copii, de familie, să facă într-adevăr ceva pentru pensionari, iar nu să anunțe majorări de pensii, când de fapt Guvernul nu face decât să respecte legea și deciziile Curții Constituționale.
               
  24.03.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii