Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Ce a învățat Victor Ponta de la Nicușor Constantinescu - stoparea controalelor Curții de Conturi - 2 septembrie 2014

ro

02 Sep, 2014 19:26 1284 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal atrage atenția asupra faptului că Guvernul Ponta continuă să calce în picioare separația puterilor în stat și dă indicații Parlamentului cum să nu aplice o decizie definitivă și obligatorie a Curții Constituționale. Prin adresa de ieri a ministrului pentru Relația cu Parlamentul către Camera Deputaților, PSD dovedește din nou că urmărește fraudarea alegerilor, de această dată prin stoparea controalelor Curții de Conturi, practică pe care am întâlnit-o și la colegul de partid al lui Victor Ponta, șeful suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

Practic, prin menținerea în funcție a celor doi membri ai Colegiului de Conducere al Curții de Conturi, ale căror mandate au fost constatate ca neconstituționale de către Curtea de Conturi, PSD își asigură majoritatea voturilor în structura de conducere a Curții de Conturi, cea care poate opri orice control al acestei instituții la primăriile sau consiliile județene arondate PSD și acoliților săi.
Asistăm astfel la al treilea capitol din strategia elaborată de PSD pentru fraudarea alegerilor, după crearea mecanismului de furat voturi prin OUG nr. 45/2014 și ordonanța de urgență care permite migrația aleșilor locali.
Fondurile primite se cheltuiesc, astfel, după bunul plac de către aleșii locali pentru că nu mai are cine să-i controleze. Curtea de Conturi a fost acaparată de PSD, întrucât domnii  Zgonea și Tăriceanu încalcă Constituția, refuzând să pună în aplicare decizia Curții Constituționale. Refuzul se bazează pe „indicația prețioasă” a ministrului pentru Relația cu Parlamentul.

Este clar că Victor Ponta vrea să fure alegerile prezidențiale și calcă în picioare statul de drept, în trei etape:
- Modifică legislația electorală cu mai puțin de un an înainte de alegeri și dă liber furtului de voturi prin practicarea turismului electoral. Statul de drept îl încalcă prin emiterea unei ordonanțe de urgență ( OUG nr. 45/2014) în materia drepturilor electorale;
- Modifică L. 373/2004 privind statutul aleșilor locali și fură aleși locali, permițându-le să se mute în barca puterii fără a-și pierde mandatul și le alocă fonduri guvernamentale în schimbul susținerii în alegerile prezidențiale a candidatului PSD. Statul de drept îl încalcă reglementând în locul Parlamentului, prin ordonanță de urgență, în materia administrației publice locale, instituție fundamentală a statului român;
- Guvernul dictează Parlamentului să nu pună în aplicare o decizie a Curții Constituționale astfel încât Curtea de Conturi să ramănă atașată PSD pentru a nu face controale la instituțiile conduse de aleși locali ai puterii care primesc discreționar fonduri guvernamentale pe care le cheltuie după bunul plac.
 
02 septembrie 2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii