Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere evaziune alcool peste 6 mil euro

ro

10 Jul, 2013 12:50 1294 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală (ascunderea bunului sau sursei impozabile sau taxabile, în scopul atins al sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale):
 
- Persoana juridică S.C. DISTILERIILE REGUN S.R.L., cu sediul social în localitatea Reghin,
- CIOARBĂ VENUŢ, manager vânzări la SC REGUN DISTRIB SRL Reghin (la data faptelor)
- MERA VICTOR, director general la SC REGUN ALCOM SRL Reghin (la data faptelor)
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 1 mai 2008 - 31 decembrie 2009, societatea S.C. DISTILERIILE REGUN S.R.L. Reghin, având ca obiect de activitate distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, a eliberat în consum (produs şi comercializat ) cantitatea totală de 11.382.657,6 litri de băuturi spirtoase. Aceste produse au fost declarate de societate, prin reprezentanţii acesteia, inculpații Cioarbă Venuţ şi Mera Victor drept ,,băuturi intermediare“, ceea ce atrăgea un nivel de accizare de peste 10 ori mai scăzut decât în cazul băuturilor spirtoase. În lipsa unei încadrări tarifare care, în mod intenționat nu a fost obținută, societatea S.C. DISTILERIILE REGUN S.R.L. Reghin a achitat accize la un nivel mult diminuat, în funcţie de tipurile de băuturi menţionate în autorizaţia de antrepozit fiscal și nu la nivelul celor comercializate.
Prejudiciul în dauna bugetului statului prin infracţiunea de evaziune fiscală, reținut de procurori este de 25.726.661 lei, echivalentul a 6.484.569 euro.
 
Autoritatea Naţională a Vămilor – Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.
În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Cioarbă Venuţ și Mera Victor cât şi a persoanei juridice S.C. DISTILERIILE REGUN S.R.L, până la concurența sumei reprezentând valoarea prejudiciului reținut.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Mureş.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii