Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa 4 Septembrie 2015

ro

04 Sep, 2015 16:15 1412 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 03.09.2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii DIA MARIAN, DONA DUMITRU-VLĂDUŢ, ISMAIL NIHAL, NEGM MAHMOUD MOHAMED SELIM, SADÂC ISMET, DINU GHEORGHE, NICOLAE GHEORGHE şi NICOLAE COSTEL-ŞTEFAN, cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut în sarcina inculpaţilor următoarele:
În perioada în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul SADÂC ISMET a produs la locuinţa sa din mun. Bucureşti, str. Maria Rosetti, nr. 21, sector 2, ţigarete cu scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 07.07.2015, acesta împreună cu DONA DUMITRU VLĂDUŢ au preluat de la locuinţa numitului NEGM MAHMOUD MOHAMED SELIM din mun. Bucureşti cantitatea de 504 pachete conţinând un număr de 10.080 ţigarete de contrabandă marca „Plugarul”, pe care au transportat-o în acelaşi oraş, în parcarea complexului comercial IKEA, unde au vândut-o unor persoane din Constanţa, legătura dintre acestea şi numitul SADÂC ISMET fiind intermediată de numitul DIA MARIAN.
În data de 09.07.2015, inculpatul DONA DUMITRU VLĂDUŢ a deţinut şi transportat din mun. Bucureşti în mun. Constanţa inculpatului ISMAIL NIHAL trei baxuri ţigarete a câte 500 pachete fiecare conţinând un număr total de 30.000 ţigarete de contrabandă.

Totodată, în data de 02.09.2015, inculpaţii SADÂC ISMET, DINU GHEORGHE, NICOLAE GHEORGHE şi NICOLAE COSTEL-ŞTEFAN au deţinut şi transportat în mun. Bucureşti, în parcarea complexului comercial IKEA, cantitatea de 5 cutii din carton a câte 624 pachete fiecare conţinând un număr total de 62.400 ţigarete de contrabandă marca „Plugarul”, precum şi 4.400 ţigarete de contrabandă marca „Imperator” şi 3.000 ţigarete de contrabandă marca „Cartel”, pe care au vândut-o unor persoane din mun. Constanţa, ocazie cu care organele de poliţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, atât pe raza mun. Constanţa, cât şi pe raza mun. Bucureşti, ocazie cu care la locuinţa inculpatului SADÂC ISMET au fost identificate un aparat de umplut tuburi goale cu tutun, cantitatea aproximativă de ½ kg tutun şi 330 ţigarate.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii