Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - tentativă la infracţiunea de violenţă în familie - PT Suceava

ro

02 Oct, 2015 17:48 1356 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ciornei vasile sub aspectul săvârşirii tentativei la  infracţiunea de violenţă în familie.

            Astăzi, 2 octombrie 2015, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 27 septembrie 2015, în jurul orei 19:30, inculpatul Ciornei Vasile s-a deplasat în comuna Putna la domiciliul persoanelor vătămate minore C.M.V. şi C.I.N. (fiicele sale) şi, în timp ce se afla în curte, pe fondul unui incident anterior, inculpatul a lovit-o pe C.M.V. cu un cuţit. Alarmată de strigătele surorii sale, C.I.N. a ieşit în curte, iar inculpatul a exercitat şi asupra acesteia acelaşi tip de violenţe. Atât C.M.V., cât şi C.I.N. au prezentat leziuni în zone vitale, produse prin lovire repetată cu un cuţit, care au necesitat pentru vindecare 18 – 19 zile de îngrijiri medicale, leziuni care nu au pus viaţa victimelor în primejdie.

            Fapta inculpatului, constând în exercitarea unor acte de violenţă în zone vitale cu un cuţit (instrument apt a produce leziuni grave sau chiar decesul unei persoane) asupra fiicelor sale minore, cu consecinţa producerii unor leziuni grave acestora, întregeşte conţinutul constitutiv al infracţiunii de tentativă la violenţă în familie – infracţiune de tentativă la omor calificat cu subiect activ special.

            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii