Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineretul Român reprezentat la Consiliul Europei

ro

01 Oct, 2012 19:33 1870 Marime text
În perioada 23 - 25 septembrie, a avut loc la Sankt Petersburg, cea de-a noua Conferință a Miniștrilor de Tineret, unde țara noastră a fost reprezentată de o delegație compusă din Vicepreședintele ANST, Victor Ionescu, Vlad Tache și Tudor Cojocari. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Consiliului Europei.

La conferință au fost prezenți reprezentanți din marea majoritate a statelor membre ale Consiliului Europei precum și personalități din conducerea structurilor europene, ca Jean-Claude Mignon - Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Gabriella Battaini - Dragoni - Secretar General Adjunct al Consiliului Europei sau Dimitry Livanov - Ministrul Educației din Federația Rusă.

Tema conferinţei a fost „Accesul tinerilor la drepturi: dezvoltarea politicilor inovative pentru tineret".

Asupra temei de lucru, delegaţia României şi-a reiterat susţinerea şi interessul pentru ideile inovatoare și față de preluarea de modele de bune-practici care pot fi adaptate și aplicate pe segmentul de tineret. De asemenea, reprezentanții noştri au prezentat starea actuală a politicilor de tineret în general și a participării la viața democratică a tinerilor în particular şi au demarat cu omologii europeni cu scopul organizării unui eveniment european pe tineret în Romînia.

„Luând în considerare interesul și sprijinul Uniunii Europene față de participarea tinerilor la viața democratică, interes exprimat prin numeroase documente, precum și prin rezoluțiile întâlnirilor și evenimentelor oficiale internaționale, România va continua să susțină ideile şi proiectele menite să aducă un aer proaspăt în peisajul politicii Europene. De asemenea, ne-am reiterat ideea de a organiza un eveniment european dedicat tineretului în ţara noastră, aşa cum este stipulat în Setul de Obiective Strategice pe Tineret al ANST la capitolul dedicat relațiilor internaționale", a declarat Vicepreşedintele ANST, Victor Ionescu

BIROUL DE PRESĂ AL ANST

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii