Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT a fost prezentat în faţa REGI

ro

12 Apr, 2011 22:24 942 Marime text
Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a susţinut astăzi, 12 aprilie a.c., la iniţiativa MDRT, o prezentare în faţa Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European privind implementarea politicii de coeziune în România.

Subiectele abordate au vizat stadiul implementării Programului Operaţional Regional, al programelor de cooperare teritorială europeană, măsurile vizate de Guvern pentru creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene în România şi priorităţile ţării noastre cu privire la viitoarea perioadă de programare 2013 - 2019.

Legat de Programul Operaţional Regional, încă din anul 2010 a fost suspendată depunerea cererilor de finanţare pentru majoritatea domeniilor de intervenţie, în diferite regiuni de dezvoltare, ca urmare a atingerii pragului de 150% din suma alocată acelui domeniu pentru regiunea respectivă. Până la data de 1 aprilie a.c., au fost încheiate 1.231 contracte în valoare totală de aproximativ 3.336,82 milioane Euro, plăţile efectuate către beneficiari (prefinanţări şi rambursări) însumând 704,54 milioane Euro. Totodată, au fost finalizate 237 proiecte de investiţii finanţate din POR.î

"În ceea ce priveşte viitoarea perioadă de programare, susţinem o politică de coeziune puternică, cu un buget corespunzător şi cu o arhitectură similară celei actuale. Considerăm că ţările şi regiunile cel mai puţin dezvoltate trebuie să fie principalele beneficiare ale acestei politici", a declarat Răzvan Murgeanu.

De asemenea, în cadrul întălnirii a fost prezentat Raportul vizitei delegaţiei REGI în România, efectuate în luna noimebrie a anului trecut. Întâlnirea de astăzi se înscrie în seria de acţiuni iniţiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea întăririi dialogului cu Comisia Europeană.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii