Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele BIE, la deschiderea oficială a expoziţiei internaţionale de Horticultură Floriade 2012 Venlo, Olanda

ro

06 Apr, 2012 00:20 887 Marime text

Preşedintele BIE Ferdinand Nagy a participat, la 4 aprilie 2012, la deschiderea Expoziţiei Internaţionale de Horticultură Floriade 2012 la Venlo, în Regatul Ţărilor de Jos.

Expoziţia de Horticultură de la Venlo, organizată sub egida BIE se desfăşoară în perioada 4 aprilie - 7 octombrie şi are ca temă principală „Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life". Organizatorii au estimat un număr de peste 100 de ţări participante şi peste 2 milioane de vizitatori.

În marja evenimentului, Ferdinand Nagy a avut întrevederi cu M.S regina Beatrix a Olandei, cu ministrul agriculturii şi comerţului exterior, Henk Bleker, precum şi cu alţi membri ai guvernului şi ai Parlamentului Olandez. Subiectele abordate au fost preponderent economice, respectiv potenţialul agricol al României.

M.S. regina Beatrix a Olandei a subliniat importanţa găzduirii acestei expoziţii pentru ţara sa şi a mulţumit delegaţiei BIE pentru prezenţă.

Informaţii suplimentare

Biroul Internaţional pentru Expoziţii acordă, din anul 1960, recunoaştere Expoziţiilor Internaţionale horticole aprobate de AIPH (Asociaţia Internaţională a Producătorilor Horticole).

După evaluarea şi aprobarea proiectului de către AIPH şi după o prezentare de cereri de recunoaştere de către guvernul care doreşte să găzduiască Expoziţia, Adunarea Generală a BIE aprobă Regulamentul General al Expoziţiei Internaţionale de Horticultură, cu condiţia ca acesta să nu contravină Convenţiei BIE.

O expoziţie internaţională de Horticultură trebuie să aibă o durată minimă de trei luni, respectiv o durată maximă de şase luni. O expoziţie internaţională de Horticultură trebuie să aibă loc, de asemenea, între două Expoziţii Mondiale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii