Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Cristian Bădescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ro

19 Oct, 2016 11:00 1229 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Cristian Bădescu, a participat ieri, 18 octombrie 2016, la Luxemburg, la Consiliul Afaceri Generale (CAG).
 
Cu această ocazie, miniştrii pentru afaceri europene din statele membre UE au avut discuţii privind stadiul revizuirii de etapă a Cadrului Financiar Multianual 2014-2020. De asemenea, au avut loc dezbateri pe marginea proiectului de Concluzii ale Consiliului European din 20-21 octombrie 2016, axat pe următoarele subiecte: migraţie, politica comercială a UE, aspecte globale şi economice, precum şi relaţii externe.
 
În contextul discuţiilor privind revizuirea Cadrului Financiar Multianual, secretarul de stat Cristian Bădescu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii echilibrate, care să răspundă provocărilor actuale și să permită continuarea îndeplinirii obiectivelor tradiționale ale Uniunii, fără afectarea plăților pentru angajamentele deja asumate. Cu privire la propunerile referitoare la alocările adiţionale şi flexibilitate, a subliniat necesitatea identificării unor soluţii bugetare durabile şi care să nu afecteze plafoanele agreate în 2013. În context, a accentuat necesitatea acoperirii resurselor necesare din surse în afara plafoanelor, fără a conduce la transferuri între capitole sau la afectarea anvelopelor naţionale.
 
De asemenea, reprezentantul României a apreciat proiectul de Concluzii ale Consiliului European şi a semnalat o serie de aspecte de interes. Astfel, cu referire la migraţie, a menţionat importanţa avansării în implementarea măsurilor cuprinzătoare de gestionare a migraţiei cu accent pe consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE şi pe consolidarea dialogului cu statele terţe. În ceea ce priveşte viitorul politicii europene de azil, a exprimat susţinere pentru soluţii consensuale, care să satisfacă obiectivele tuturor statelor membre.
 
În contextul dezbaterilor cu privire la politica comercială a Uniunii, România a reiterat că nu poate susţine la acest moment demersurile privind semnarea şi aplicarea provizorie a Acordului economic și comercial cuprinzător UE - Canada.
 
Cu referire la subiectele de relații externe, România a subliniat importanța menţinerii unităţii UE în relaţiile cu Rusia, în baza principiilor comune convenite. A insistat pe necesitatea menţinerii unui mesaj coerent şi unitar, respectiv faptul că ridicarea sancţiunilor va fi posibilă numai după ce Federaţia Rusă a pus în aplicare pe deplin toate angajamentele asumate în acordul Minsk+.
De asemenea, reprezentantul României a susţinut – alături de alte state membre - organizarea unui schimb de opinii privind Siria, date fiind evoluţiile recente şi discuţiile miniştrilor de externe din cadrul Consiliului Afaceri Externe din 17 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii