Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Ministrului Afacerilor Externe cu prilejul Zilei Naţiunilor Unite

ro

24 Oct, 2016 10:39 1021 Marime text
Actualul context internațional reclamă mai mult decât oricând cooperare și soluții colective, iar Organizația Națiunilor Unite continuă să fie forul cel mai relevant pe scena multilaterală.
Organizaţia mondială şi-a diversificat continuu, în cei 71 de ani scurşi de la înfiinţarea sa, sfera activităţilor, pledând constant pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltare şi drepturile omului.
România rămâne atașată valorilor și principiilor Cartei ONU şi ferm hotărâtă să își continue și diversifice contribuţia la stabilitatea şi securitatea internaţională, atât în plan regional, cât şi în plan global.
Cu experienţa a patru mandate în Consiliul de Securitate al ONU, România este pregătită să-și asume responsabilitatea unui viitor mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și, din această perspectivă, să se alăture efortului colectiv de promovare a agendei ONU.
 
Informaţii suplimentare:
 
La 24 octombrie, statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) aniversează Ziua Naţiunilor Unite, marcând astfel intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei care stă la baza înfiinţării şi funcţionării Organizaţiei.
Carta Organizației Naţiunilor Unite a fost semnată la 26 iunie 1945 la Conferinţa de la San Francisco (SUA) şi a intrat în vigoare la 24 octombrie în acelaşi an. În prezent, organizaţia numără 193 de state membre.
România a devenit stat membru al ONU la 14 decembrie 1955, prin adoptarea unei rezoluții a Adunării Generale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii