Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, cu ambasadorul Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti, Raymundo Santos Rocha Magno

ro

08 Feb, 2013 19:40 916 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, l-a primit astăzi, 8 februarie 2013, pe ambasadorul Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti, Raymundo Santos Rocha Magno, la cererea acestuia..

Partea română a subliniat interesul privind consolidarea dinamicii relaţiilor României cu Brazilia, atât prin impulsionarea contactelor politice bilaterale, cât şi prin valorificarea atuurilor culturale pe care îl conferă moştenirea latină comună celor două ţări. A avansat o serie de propuneri privind organizarea, împreună cu partea braziliana, a unor evenimente dedicate anului jubiliar 2013, care să marcheze 85 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-braziliene.

Ambasadorul Braziliei a apreciat calitatea de ansamblu a relaţiei bilaterale şi foarte buna cooperare cu Ministerul român al Afacerilor Externe. A subliniat, totodată, necesitatea capitalizării rezultatelor întrevederii bilaterale dintre miniştrii afacerilor externe român şi brazilian în marja Conferinţei Ministeriale UE-CELAC de la Santiago de Chile (25 ianuarie 2013). În încheierea întrevederii a reiterat solicitarea de sprijin pentru candidatura braziliană la funcţia de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Au fost abordate, de asemenea, oportunităţi de valorificare a poziţiei geografice a României drept poartă de acces a produselor braziliene către Europa Centrala şi de Est, precum şi modalităţi de dezvoltare a cooperării bilaterale în materie de energie regenerabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii