Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu adjunctul ministrului apărării din Ucraina, Ihor Dolhov

ro

07 Oct, 2016 13:21 1164 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut, la 6 octombrie, o întrevedere cu adjunctul ministrului apărării din Ucraina, Ihor Dolhov, aflat în România cu ocazia participării la Bucharest Forum 2016.

Cu acest prilej, a apreciat nivelul actual al relațiilor bilaterale şi eforturile autorităţilor ucrainene pe linia reformelor, care trebuie să continue. De asemenea, a salutat stadiul şi perspectivele cooperării NATO-Ucraina.

La rândul său, ministrul ucrainean adjunct al apărării a apreciat calitatea cooperării şi a mulțumit pentru susținerea constantă din partea ţării noastre, atât în plan bilateral, cât şi multilateral, evocând rolul României de națiune-lider a Fondului Voluntar al NATO de Asistență pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice. Totodată, a subliniat interesul pentru aprofundarea cooperării bilaterale, precum şi angajamentul Ucrainei de a continua procesul de reforme.
În cadrul întrevederii, oficialul ucrainean a împărtăşit evaluări privind evoluțiile actuale ale situației de securitate din estul Ucrainei şi consecinţele pentru întreaga regiune.  Secretarul de stat Dan Neculăescu a reconfirmat susținerea României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Totodată, a reafirmat necesitatea implementării înțelegerilor de la Minsk.
De asemenea, cei doi oficiali au efectuat un schimb de evaluări în ceea ce privește evoluțiile de securitate din Marea Neagră, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii